Световният рекордьор и четирикратен европейски шампион по плуване Петър Мицин

...
Световният рекордьор и четирикратен европейски шампион по плуване Петър Мицин
Коментари Харесай

Мицин ще плува 4 дисциплини на световното, доволен е от подготовката

Световният рекордьор и четирикратен европейски първенец по плуване Петър Мицин ще започва на четири дисциплини на международното състезание за юноши и младежи в израелския град Натания, което ще се състои от 4-и до 9-и септември.

Велинградчанинът е деклариран на 200, 400 и 800 м св. жанр – дисциплините, на които има олимпийски нормативи, както и на 200 м бътерфлай.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) ще бъде единственият български плувец на форума израелския олимпийски плувен център „ Вингейт “.

В откриващия ден на шампионата 4 септември (понеделник) Мицин скача на 400 м св. жанр – дисциплината, на която държи международния връх за юноши (3:44,31 мин. )и това автоматизирано го прави любимец за златото. На нея е двоен европейски отличник – до 18 и 23 година

„ Подготовката ми мина отлично. Целите ми са да се доближа до времената ми на кроула, може би и да ги подобря. Надявам се да плавам добре и на 200 м бътерфлай и да направя персонално достижение “, съобщи пред BGswim.com Мицин, който на 19 август навърши 18 години.

 Петър Мицин и Николай Вакареев

С него ще пътуват персоналният му треньор Николай Вакареев и кинезитерапевтът Марий Иванов.

Мицин ще почива единствено към седмица след шампионата, след което влиза в подготовка за олимпийските игри в Париж 2024.

България има два медала от международно състезание за юноши.

Антъни Иванов откри сметката в Индианаполис (САЩ) през 2017 година с бронз на 200 м бътерфлай.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР