Световният производител на бързооборотни стоки Nestle разшири производственото си портфолио

...
Световният производител на бързооборотни стоки Nestle разшири производственото си портфолио
Коментари Харесай

Nestle ще произвежда световен бранд бонбони в България след инвестиция за 19 милиона лева

Световният производител на бързооборотни артикули Nestle разшири индустриалното си портфолио в България, откакто през днешния ден публично откри производството на бонбоните Smarties в София. След шоколадовите блокчета KitKat, това е втори интернационален бранд на колоса, който се създава у нас. Инвестицията е в размер на 19 милиона лв. и се чака да бъдат разкрити общо 70 нови работни места.

Производственият развой е ситуиран на повърхност от над 4 000 кв.м., като е оборудван с към 100 машини от най-ново потомство, чиито автоматизирани процеси ще обезпечат дейно произвеждане на 2 300 000 консуматорски опаковки до края на 2021 година, предопределени за локалния пазар и за износ към 10 страни по света. Продукцията се създава в напълно хартиена и 100% рециклируема опаковка.

За плануваното ново произвеждане изпълнителният шеф на Нестле България Петър Стоилов заяви още при започване на годината по време на изявление за по телевизия Bulgaria ON AIR. Днес той дефинира инвестицията за Smarties по този начин: " Инвестицията повдига стандартите за произвеждане и слага стопанската система на страната ни на друго равнище. Тя идва в миг на международна рецесия, когато изчезват бизнеси и хора губят работата си и по този начин добива още по-голямо значение като вкупом влияние върху стопанската система и пазара на труда ".
 Nestle възнамерява да усили производството в българската си фабрика
Nestle възнамерява да усили производството в българската си фабрика

Петър Стоилов, изпълнителен шеф на " Нестле България ", пред предаването Money.bg

" Много добър знак да българската стопанска система е да има вложения като тази, които с изключение на, че идват в сложен миг за международната стопанска система, са вложения във високотехнологично произвеждане, щадящо околната среда. Със своя виновен метод компанията е образец за вида вложения, към които ние като страна се стремим ", сподели вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов при прерязването на лентата.

" Всяка една инвестиция в този миг е неповторимо нещо, тъй като тези хора имат освен отговорността да основат нещо ново, само че и желанието да го създадат в един извънредно сериозен за света миг. Инвестицията на Нестле е изключително значима за България, тъй като ние даваме знак, че ще разширяваме този вид вложения, този вид производства, това е началото на една нова кръгова стопанска система ", добави министърът на стопанската система госпожа Даниела Везиева.

Шоколадовата фабрика на Nestle в София е с над 80 години история в производството на шоколадови произведения, основана през 1939г. Тя е една от трите най-големи центъра за произвеждане на KitKat на континента с 16 000 тона произвеждане на годишна база, като 90% от готовата продукция е за износ, а 10% се осъществя на локалния пазар. В нея работят 650 чиновници.

За 27-годишната си история компанията Nestle влага приблизително по 10 млн. лева годишно в индустриални мощности, уловия на труд и инфраструктура. През 2020г. компанията е удостоена със званието " Инвеститор на годината ". С новите 19 млн. лева инвестиция Нестле България ясно демонстрира желанието си да затвърди тази позиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР