Световният номер едно Новак Джокович прекрати изключително успешното си партньорство

...
Световният номер едно Новак Джокович прекрати изключително успешното си партньорство
Коментари Харесай

Джокович обяви, че се разделя с треньора си Горан Иванишевич

Световният номер едно Новак Джокович приключи извънредно сполучливото си партньорство с хърватския треньор Горан Иванишевич малко преди разгара на сезона на клей.

Иванишевич, който завоюва купата на сингъл на Уимбълдън през 2001 година, откакто приключи на второ място през 1992, 1994 и 1998 година, се причисли към тима на Джокович през 2019 година и оказа помощ на 36-годишния състезател да завоюва девет трофеи от Големия шлем.

„ Горан и аз взехме решение да спрем да работим дружно преди няколко дни “, разгласи 24-кратният първенец от шампионатите на Големия шлем в обява в Instagram.

" Разбирателството ни на корта имаше своите възходи и падения, само че другарството ни постоянно беше крепко като канара. Всъщност се гордея да споделя (не съм сигурен, че той би споделил същото), че редом с печеленето на шампионати дружно, то имахме странична борба на играта " Не се сърди дребосъче ", която продължава от доста години насам и този шампионат в никакъв случай няма да спре. Сефиньо, благодаря ти за всичко, приятелю! Обичам те ", написа сърбинът.

Вижте тази обява в Instagram.

Джокович не съумя да завоюва рекордна 25-а купа от Големия шлем на сингъл, откакто загуби от Яник Синер на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия през януари.

Сърбинът реши да не взе участие на Мастърс шампионата в Маями. Решението си той разгласи, след шокиращата загуба в третия кръг от Лука Нарди в Индиън Уелс.
Джокович се приготвя за сезона на клей с вярата да завоюва четвърта купа на Ролан Гарос, който ще се организира от 26 май до 9 юни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР