Световният номер 1 Новак Джокович спечели титлата от турнира от

...
Световният номер 1 Новак Джокович спечели титлата от турнира от
Коментари Харесай

Джокович грабна титлата в Токио с чист успех над Милман

Световният номер 1 Новак Джокович завоюва купата от шампионата от сериите АТР 500 в Токио още при дебютното си присъединяване в конкуренцията, откакто победи австралиеца Джон Милман с 6-3, 6-2 в днешния край.
Сръският тенисист победи със 76-та купа в кариерата си и за десети път стана първенец при първото си присъединяване в даден шампионат, откакто имаше потребност единствено от час и 9 минути, с цел да преодолее съпротивата на Милман.
Австралиецът имаше страхотна седмица в японската столица, откакто отрази три мачбола в квалификациите, след което записа поредни победи над Адриан Манарино, Лойд Харис, Таро Даниел и Райли Опелка, с цел да доближи първия си край на равнище АТР 500.
Милман обаче нямаше сили да се опълчи на Джокович във финала, като сърбинът не загуби сет през цялата седмица и даде на противниците си едвам 15 гейма в последните си три мача. Водачът в международната класация сервира доста мощно, като загуби едвам четири точки на първи сервис в целия мач (26/30) и не даде нито една опция за пробив на противника си.
С този триумф Джокович си обезпечи над 390 хиляди $ от наградния фонд и се приближи на 1460 точки от Рафаел Надал в конкуренцията за Лондон, която демонстрира кой има най-големи шансове да приключи годината преди всичко в света. Сърбинът също по този начин към този момент е трети по извоювани мачове от началото на сезона с 46 триумфа, изоставайки единствено от Данийл Медведев (54) и Рафаел Надал (48).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР