Световният номер 1 Карлос Алкарас постигна втори пореден успех на

...
Световният номер 1 Карлос Алкарас постигна втори пореден успех на
Коментари Харесай

Алкарас загуби сет, но отстрани японец, Кокинакис сломи Вавринка в маратон

Световният номер 1 Карлос Алкарас реализира втори следващ триумф на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто надделя Таро Даниел с 6-1, 3-6, 6-1, 6-2 за към два часа и половина игра.


Испанецът стартира мощно срещата и след ранен пробив откри надзор върху протичащото се на корта. Той направи още един, с което подпечата триумфа си в частта. Във втората обаче Алкарас понижи оборотите и това разреши на японския му съперник да възвърне паритета. В третия сет испанският гений още веднъж подвигна темпото на игра и след два бързи пробива дръпна с 5-0, като Даниел записа гейм на достойнството. В третата част 112-ият в света съумя да върне пробив при започване на сета, само че по-късно нямаше сили за повече и по този начин загуби от по-именития си конкурент.

В спор за място на осминафиналите Алкарас ще играе с Денис Шаповалов. 26-ият в схемата канадец отстрани от конкуренцията Матео Арналди от Италия в четири сета.

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка, победител във френската столица от 2015, напусна шампионата след проваляне от Танаси Кокинакис в пет сета – 6-3, 5-7, 3-6, 7-6 (4), 3-6. Срещата продължи над четири часа и 40 минути.


Швейцарецът поведе в сетовете, само че по-късно позволи поврат. Ветеранът съумя да докара конфликта до пета заключителна част, откакто се оказа по-солиден в тайбрека на четвъртия сет, само че в петия като че ли към този момент и силите го напуснаха, което донесе успеха на австралиеца. Вавринка направи повече уинъри и по-малко непредизвикани неточности от противника, само че това не се оказа задоволително за крайната победа и по този начин той си потегля от шампионата, откакто на старта завоюва петсетов мач с испанеца Алберт Рамос-Винолас.

Кокинакис ще играе с 11-ия подложен Карен Хачанов в идната фаза. Руснакът се оправи с Раду Албот от Молдова в три сета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР