Световният номер 1 Даниил Медведев ще се изправи срещу гърка

...
Световният номер 1 Даниил Медведев ще се изправи срещу гърка
Коментари Харесай

Медведев и Циципас си уредиха среща на полуфиналите в Синсинати

Световният номер 1 Даниил Медведев ще се изправи против гърка Стефанос Циципас в борба за място във финала на шампионата от сериите Мастърс в Синсинати. Тази нощ Медведев надделя американеца Тейлър Фриц със 7-6(3), 6-1, до момента в който Циципас съумя да се оправи с различен представител на домакините - Джон Иснър - със 7-6(5), 5-7, 6-3.

Медведев и Циципас са играли девет пъти между тях досега, като руснакът има съществено преимущество със седем победи и две загуби. " Той е един от най-хубавите. Ще би трябвало да играя моята игра. Препятствие като Даниил в никакъв случай не е елементарно, само че ще се опитам да остана съсредоточен, да подходя към мача по допустимо най-прецизния метод. Ще оставя играта ми да приказва и в случай че заслужавам нещо, ще го получа ", разяснява Циципас след сложния триумф над Иснър.

За Медведев това е първи полуфинал на равнище Мастърс през сезона, само че водачът в ранглистата може да се похвали с огромна успеваемост в тайбреците, които е изиграл в сериите - 20-6. " Тайбреците са занимателно нещо, назоваваме ги лотария. Понякога ги печелиш, от време на време ги губиш. Но 20-6 е добър баланс, удовлетворен съм ", сподели той.

В другия полуфинал ще спорят британецът Камерън Нори и хърватинът Борна Чорич. Нори спря похода на 19-годишния испанец Карлос Алкарас, като го победи със 7-6(4), 6-7(4), 6-4, до момента в който завърналият се след дълго неявяване поради травма Чорич записа триумф над Феликс Оже-Алиасим с 6-4, 6-4. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР