Световният ден на радиото ще бъде отбелязан за 11-и пореден

...
Световният ден на радиото ще бъде отбелязан за 11-и пореден
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на радиото

Световният ден на радиото ще бъде маркиран за 11-и следващ път през днешния ден. Инициативата е на ЮНЕСКО, заяви БНР.  

Датата 13 февруари е определена за Световен ден на радиото, тъй като тогава за първи път през 1946 година проехтява гласа на Обединените народи в ефира на радиото на Организация на обединените нации. Заради това на трети ноември 2011 година ЮНЕСКО предлага на 13 февруари по целия свят да се отбелязва Денят на радиото. 
България е определена за член на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО
България беше определена за член на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО по време на 23-та сесия на Общото заседание на държавите-ст...
Прочети повече
По традиция на този ден на специфичен уебсайт се качват къси клипове - до една минута, с цел да може самодейността да се разпространява на допустимо най-вече езици.  

ЮНЕСКО приканва тази година радиостанциите по целия свят да отбележат празника под наслов „ Радиото и доверието “, тъй като с над век история зад тила си, радиото остава медията, на която обществото гласоподава най-голямо доверие.

От ЮНЕСКО означават, че радиото постоянно е предоставило бърз и повсеместен достъп до значими за обществото информации и събития в действително време, както и просветителни и развлекателни стратегии. Служейки като мост сред обичайното лъчение и новите технологии, радиото през днешния ден предлага разнообразно наличие през разнообразни устройства и формати като подкасти и мултимедийни платформи.

Още:
ЮНЕСКО включи в листата на честванията 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски
По предложение на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, чиято активност се координира от Министерството на външните рабо...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР