Световният ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно на 31

...
Световният ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно на 31
Коментари Харесай

Световен ден без тютюнев дим


Световният ден без тютюнопушене, който се отбелязва годишно на 31 май, тази година е отдаден на заболяванията на сърцето и методите за тяхното попречване. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Световната здравна организация.

„ В международния ден без тютюнев пушек през 2018 година вниманието ще бъде фокусирано върху въздействието, което тютюнът оказва върху здравето на сърцето и съдовете. Тютюнопушенето се явява един от най-важните фактори за развиване на исхемична болест на сърцето, инсулт и заболявания на периферните съдове “, се споделя още в известието на СЗО. Информационните акции на организацията и нейните сътрудници на този ден ще бъдат ориентирани към повишение на осведомеността за връзката сред тютюна и заболяванията на сърцето, инфаркти, инсулти и други сърдечно-съдови болести.

Ще се акцентира на това по какъв начин да защитим сърцето си, по какъв начин да предотвратим заболяванията на сърцето и да понижим р желае от съдови болести, които по целия свят са преди всичко като аргументи за смъртността на хората. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР