Световните шампионки по художествена гимнастика Дина и Арина Аверини прекратяват

...
Световните шампионки по художествена гимнастика Дина и Арина Аверини прекратяват
Коментари Харесай

Руските гимнастички сестри Аверини прекратяват кариерата си

Световните шампионки по художествена гимнастика Дина и Арина Аверини приключват спортната си кариера. Това разгласи президентът на съветската федерация Ирина Винер, представена от Българска телеграфна агенция.

" Днес девойките ми споделиха, че няма да се състезават повече ", сподели Винер.

Дина и Арина Аверини споделиха пред медиите, че ще продължат да вземат участие в шоу стратегии, само че не и в публични надпревари.

" Мислихме дълго време, говорихме с Ирина Винер, трябваше да осъзнаем и приемем всичко. Имаме доста проекти за бъдещето, ще се пробваме в нещо ново. Започва нов стадий в живота ни и ще бъде забавно ", сподели Дина Аверина. 

" Гимнастиката ще остане вечно с нас, ще продължаваме да участваме в галаспектакли ", добави Арина Аверина.

Вероятна причина може да е изолацията на съветските гимнастички  поради войната в Украйна. Руски спортисти ще могат да вземат участие под безпристрастен статут на играте в Париж, само че Аверини и техните сънароднички нямат квоти, защото не са взели участие в надпревари. 

Международната федерация позволи на Русия да се завърне от 1 януари т.г., само че при строги правила и условия. В тази Аверини надали ще бъдат позволени от МОК и другите спортни организации, защото намерено поддържат Владимир Путин. Те участваха в събитие в поддръжка на войната малко след началото й на ст. " Лужники ". Там бе и съветският президент.

Сестрите са на 25-годишна възраст и бяха едни от най-големите звезди на спорта в последните години. Дина Аверина има сребърен орден от олимпийски игри Токио 2020, 18 златни оценки от Световни шампионати, а също по този начин е 10-кратна европейска шампионка и трикратна победителка от Европейски игри.

Арина Аверина е пет пъти международна шампионка и девет пъти европейска, а също по този начин е трикратна победителка на Световни игри.

И двете бяха удостоени със званието заслужил занаятчия на спорта на Русия. Дина Аверина е наградена с Орден за другарство през 2021-а, Арина Аверина е отличена с орден на Ордена за заслуги към отечеството (2021 г.). 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР