Световните рекорди на Гинес временно преустановяват присъждането на титлата най-старо

...
Световните рекорди на Гинес временно преустановяват присъждането на титлата най-старо
Коментари Харесай

Скандал: Гинес сне титлата на най-старото куче

Световните върхове на Гинес краткотрайно преустановяват присъждането на купата „ най-старо куче в света “ на фона на изказвания, че актуалният притежател на купата не е толкоз остарял, колкото настояват притежателите му!

Когато Боби умира, записът на уеб страницата на върховете на Гинес гласеше, че той е доживял 31 години и 165 дни. Макар и да не е зрелост във връзка с хората, не се срещат доста кучета на такава стремглава възраст и това провокира подозрение у мнозина в интернет.

В Reddit няколко изявления в подгрупата „ Кучета “ сложиха под въпрос дали едно куче може изобщо да живее толкоз дълго, като някои консуматори показаха, че предходният притежател на купата е бил единствено на 23 години и 7 дни. Някои от тях твърдяха, че са разкрили по-ранни фотоси на Боби и че на тях наподобява е друго куче, с бели лапи.

Ветеринарите също имаха въпроси. Дани Чеймбърс от Кралския лицей на ветеринарните хирурзи съобщи пред „ Гардиън “, че никой от сътрудниците му не има вяра, че кучето може да е на такава възраст.

„ Това е все едно човек да доживее до над 200 години, което, като се имат поради сегашните ни медицински благоприятни условия, е изцяло неправдоподобно “, добави Чеймбърс. „ Извънредните изказвания изискват изключителни доказателства, а такива не са предоставени по никакъв метод. “

Уебсайтът Wired се поразрови още малко в тематиката. Възрастта на Боби е била доказана от португалската стратегия за регистрация на домашни любимци SIAC, съгласно върховете на Гинес, само че когато Wired се свърза с SIAC, те дадоха отговор, че „ по това време притежателят на животното е декларирал, че то е родено през 1992 година, само че ние не разполагаме с регистрация или данни, които могат да потвърдят или отхвърлят това изказване “.

Ветеринарните лекари, с които Wired беседва, също имаха въпроси за това по какъв начин кучето с наднормено тегло е доживяло до такава възраст (по-точно 217 в човешки години).

Световните върхове на Гинес към този момент са знаели за въпросите и съмненията по отношение на Боби и са почнали лично следствие. Във вторник те потвърдиха, че купата му за най-старо куче в света е краткотрайно отнета, до момента в който то продължава.

„ Докато тече инспекцията, взехме решение краткотрайно да спрем и двете рекордни трофеи за най-старо живо куче и за най-старо куче в историята “, съобщи представител, по информация на The Guardian. „ Просто до момента в който всичко се обясни. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР