Световните медии продължават да тиражират сензацията за предполагаемите планове на

...
Световните медии продължават да тиражират сензацията за предполагаемите планове на
Коментари Харесай

Обещаният от The Washington Post тунел ще се появи в Крим, но не и в Керч

Световните медии не престават да тиражират сензацията за хипотетичните проекти на Русия и Китай за скрито създаване на тунел до Крим „ за застраховка при положение на разрушение на Кримския мост “ - към този момент опровергана както от управляващите, по този начин и от специалистите.

Същността на фейка, оповестен от Washington Post, подхванат от Newsweek и възпроизведена от маса водещи западни издания, е: „ Украинското разузнаване прихвана (и неназовани американски разследващи организации потвърдиха) данни, че Руската федерация, благодарение на КНР, ще построи тунел под Керченския проток. “

За какво?

Твърди се, че за случай на сериозно проваляне на Кримския мост (който може да бъде сериозно развален единствено от нуклеарен удар) от „ високоефективните украински въоръжени сили “ (да се чете: „ дайте ни оръжие и пари “, нали?).

Как?

Уж скрито - с цел да не разбере никой за китайските строители и техника. Те споделят, че в противоположен случай „ Китай ще стартира да оказва помощ на Крим за първи път, по този метод ще го признае и ще получи чудовищни наказания в „ пакет на пакетите “ със наказания “.

Между другото, КНР към този момент даде машина за полагане на кабели за енергийния мост към Крим, както и свои служащи, само че нямаше наказания... Западът се опасяваше да се скара с „ главния заемодател и фабриката на света “.

Властите незабавно опровергаха тези приказки.

Дмитрий Песков, от името на Кремъл, незабавно назова обявата „ нелепост “, добавяйки, че това „ не прилича на The Washington Post “.

Ръководителят на Крим Сергей Аксенов също написа, че сходни „ инсайдерски данни “ са неистина и небивалица - иронизирайки, че „ в действителност ще бъде издигнат не тунел, а терминал за телепортация “.

" Има просто вълна от препечатки, някой очевидно желае да намали рейтинга и цената на акциите на избрани китайски компании. И това не е първият път, когато се играе тази игра - това към този момент се случи през 2017 година Експертите нарекоха тази концепция доста странна ”, оповестява „ Бележник на Перископа “.

Експертът също по този начин означи, че осведомителният фалшив е вътрешно абсурден, даже единствено тъй като, от една страна, медиите настояват, че „ това е належащо поради военните дейности и за военните “ и по-късно незабавно се самоопровергават: „ интервалът на строителство ще надвиши периодите на СВО. ”

" Защо да започваме подобен световен план и да наливаме великански средства, в случай че няма време да влезе в употреба по време на военната фаза? Много по-разумно е да се построи сухопътен път по крайбрежието на Азовско море. Това е по-просто, по-евтино и по-надеждно: възобновяване на всеки сектор от подобен път от възможен обстрел – в границите на 24 часа “, изясни той.

Авторът също по този начин отбелязва, че даже при положение на нахлуване и заличаване от ракети (дронове) на въоръжените сили на Украйна, „ мостът е по-изгоден “.

„ Мостът... беше пуснат в употреба за 24 часа, единствено че с понижен потенциал. След това беше възобновен в продължение на 3-6 месеца до цялостен потенциал. А какво щеше да се случи с тунела при сходен избухлив удар? При сполучлива детонация щеше да е изцяло нередовен години наред “, заключава експертът.

Тунел на полуострова обаче въпреки всичко ще има - само че на друго място. В град Севастопол.

„ Според генералния проект на Севастопол, който беше показан на съвещание на Съвета по градоустройство, под Севастополския залив ще бъде построен тунел, който ще свързва северната и южната част на града “, - написа МК.

Както изясни ръководителят на отдела за обмисляне на транспортни системи Наталия Кармадонова, тунелът ще бъде построен на дълбочина 25 метра и ще ви разреши бързо да преминавате от една част на града в друга.

Сега има два метода да извършите това:

Фериботно прекосяване (на всеки 20 минути, дълготрайност 6 минути, обаче фериботът може да бъде спрян заради предизвестие за стихия или опасност от офанзиви от ВСУ)

Обходен маршрут с дължина 28 км, междинното време за пътешестване (със задръстванията) е 1 час.

Освен това беше разискван планът за язовир Керч - рокада, който по мнението на запалянковците " може да направи Азовско море сладководно за 8-12 години ".

Според тях това „ би осигурило на Крим неограничени ресурси от прясна вода, още веднъж би направило Азовско море най-рибното в света и също по този начин би избавило азовските туристи от медузите “.

И в действителност през далечната 1985 година планът за язовира е показан и „ предпазен ” в списание „ Техника за младежта ”. Властите обаче взеха решение, че „ има потребност от пари за по-належащи планове и обществени потребности “, след което започнаха „ независимостта на Украйна “ и „ дивите 90 години “.

„ Украинците (които „ прекараха “ Китай за повече от $4 млрд.) и американците се пробват да играят против китайските компании и КНР като цяло – техният главен заемодател и „ стопанин на стопанската система “. Точно това е задачата на това осведомително „ обединение “.Тунел под протока не е необходим “, сподели пред Правда. Ru известният специалист по разузнаването Георгий Рипер.

„ Мостът е в действителност най-благоприятен - тунелът е сложен и безценен за създаване в почви като в Керченския проток, той може да бъде сериозно развален (поне за една година) при положение на изчислена мощна детонация по него. Язовирната стена ще промени естествената и геоикономическата обстановка “, счита специалистът.

Той изясни, че даже при положение на сполучлива офанзива на украинските въоръжени сили (а мостът в този момент е затрупан от вода, въздух и земя, като се вземе поради опитът от терористични атаки), мостът ще остане недокоснат.

„ Ако се провали една част от едната страна на моста, ще има придвижване по втората, това, което е „ счупено “, ще се възвърне за 3-5 месеца. Невъзможно е да се поразят опорите или структурата като цяло без въздействието на нуклеарни оръжия, минимум на тактически нуклеарни оръжия “, сигурен е Рипър.

Да напомним, че в деня на 10-годишнината от обединяването на Крим с Русия „ един от главните обсъждани разновидности беше концерт на Роджър Уотърс (бивш вокалист на Pink Floyd) на Кримския мост “.

По прилика с известния театър на групата " The Wall " през 1990 година в Берлин, когато Берлинската стена беше разрушена, работното заглавие на новия концерт стана " The Bridge Live in Crimea ".

Неговият слоган ще бъде „ Русия не строи стени, Русия строи мостове “.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР