Световните лидери и компании трябва да бъдат честни за обхвата

...
Световните лидери и компании трябва да бъдат честни за обхвата
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг: Признайте истината за климата

Световните водачи и компании би трябвало да бъдат почтени за обсега на климатичната рецесия. Това обявиха във Виена екоактивистите Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг, представени от ДПА.

Звездата от екшън филмите и някогашен губернатор на Калифорния предложения младата шведска активистка на интернационалната конференция за климата във Виена - събитие, сплотяващо в мрежа градове и райони по света, подхванали свои начинания за запазване на климата.

"Докато вие водачите се държите като че ли всичко е наред и като че ли държите нещата под надзор, то ние елементарните хора няма да осъзнаем спешността на обстановката ", сподели Тунберг, която сложи началото на международното придвижване на учебни стачки поради климата. "Ние младежите се пробуждаме и обещаваме, че няма да позволим повече да ви се разминава ", добави тя.

Шварценегер прикани скептиците по тематиката за климатичните промени, фирмите, употребяващи изкопаеми горива, и автомобилните производители да одобряват действителността на световното стопляне.

"В последна сметка истината ще застигне и вас ", сподели роденият в Австрия артист и политик. Той даде като образец немския производител на коли "Фолксваген ", който е употребявал програмен продукт за заобикаляне на условията за нездравословните излъчвания. "Накрая, споделям ви, давам обещание ви, че някои хора ще отидат в пандиза за лъжите си ", добави Шварценегер.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани държавните управления да разширят и изпълнят националните си проекти за понижаване на нездравословните излъчвания, с цел да покрият условията на Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне.

Отделните страни би трябвало също да спрат да субсидират изкопаемите горива, съобщи ръководителят на Организация на обединените нации. „ Правим по-малко даже от това, за което към този момент знаем, че няма да бъде задоволително ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР