Световни лидери отдадоха почит към починалия по-рано днес папа .

...
Световни лидери отдадоха почит към починалия по-рано днес папа .
Коментари Харесай

Световни лидери отдават почит на покойния папа Бенедикт XVI


Световни водачи отдадоха респект към умрелия по-рано през днешния ден папа . Той беше исполин на вярата и разсъдъка и огромен човек, който историята няма да не помни ", съобщи министър-председателят на Италия Джорджа Мелони, представена от „ Франс прес “.

" Като немски папа Бенедикт XVI беше за мнозина и освен в тази страна специфичен църковен лидер ", съобщи немският канцлер Олаф Шолц в профила си в „ Туитър “ и го назова " образован богослов ".

Роденият в Германия папа, чието светско име е Йозеф Ратцингер, умря през днешния ден на 95-годишна възраст.

Френският президент Еманюел Макрон уважи паметта на " Негово Светейшество Бенедикт XVI, който работи с душа и разум за един по-братски свят ".

Според английския министър председател Риши Сунак визитата на папата през 2010 година в Обединеното кралство е била исторически миг както за католиците, по този начин и за тези, които не изповядват католицизма.

Полският президент Анджей Дуда го назова " непосредствен помощник на Свети Йоан Павел Втори ", имайки поради родения в Полша папа, който бе глава на Римокатолическата черква от 1978 до 2005 година

Архиепископът на Кентърбъри, нравствен лидер на Англиканската черква, съобщи, че почетният папа Бенедикт Шестнадесети е бил " един от най-великите богослови на своето време ".

Руският патриарх Кирил го назова " бранител на обичайните полезности ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР