Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности

...
Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности
Коментари Харесай

Бежанката Кимия Ализаде ще се състезава за България на предстоящите Олимпийски игри в Париж

Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни персони съгласно BBC Кимия Ализаде, към този момент получи български паспорт и ще може да се състезава за България на идните Олимпийски игри в Париж.

Така за първи път в историята на българското таекуондо България ще има участник на най-големия състезателен конгрес. Първото тестване за Кимия, ще бъде европейското състезание, което ще се организира при започване на месец май в Белград.

Ръководството на БФТ, в лицето на ръководителя Слави Бинев, изрича голяма признателност към всички институции, които бяха ангажирани с изкарването на нужните документи. По този метод те демонстрираха, че милеят за българския спорт, оповестиха от федерацията.

Бежанката Кимия Ализаде е от Иран и е първата жена в спортната история на тази страна, която печели орден от най-големия състезателен конгрес. Това става в Бразилия на Игрите в Рио в категория до 57 кг.

Тя дебютира у нас при започване на месец март, когато се включи в шампионата " Рамус Оупън ", само че изненадващо си потегли със сребърно отличие. 23-годишната таекуондистка се отдръпна от финала в категория 62 кг и по този начин отстъпи първото място на канадката Леонарда Андрик.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР