Световната здравна организация (СЗО) заяви, че до 65 процента от

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че до 65 процента от
Коментари Харесай

СЗО: До 65% от африканците са били заразени с коронавирус

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че до 65 % от хората в Африка са били инфектирани с ковид и пресмята , че броят на действителните случаи може да е бил близо 100 пъти повече от тези, които публично са били оповестени, заяви АП.

В нов разбор, оповестен в четвъртък, здравната организация на Организация на обединените нации преглежда 151 изследвания на COVID-19 в Африка въз основа на кръвни проби , взети от хора на континента сред януари 2020 година и декември 2021 година СЗО сподели, че до предишния септември към 65% от хората са тествани е бил изложен на COVID-19, което е довело до към 800 милиона инфекции. За разлика от това, единствено към 8 милиона случая са били публично обявени на СЗО през този интервал от време.

" Това подценяване се случва в целия свят и не е изненадващо, че числата са изключително огромни в Африка, където има толкоз доста случаи без признаци ", сподели в изказване шефът на СЗО за Африка Машидисо Моети. Анализът на СЗО откри, че огромна част от хората с COVID-19 - 67 % - не демонстрират признаци, когато са инфектирани с заболяването, което е по-висок % от други райони на света.

Въпреки многократните предизвестия от генералния шеф на СЗО Тедрос Гебрейсус, че коронавирусът ще опустоши Африка, континентът е измежду минимум засегнатите от пандемията. В своя нов разбор СЗО разкри, че по-леките случаи на COVID-19, следени в Африка, се дължат частично на доста по-малкия дял на хората на континента с съществени рискови фактори като високо кръвно налягане, диабет и сърдечни болести.
 Случаите на COVID-19 в Африка - седем пъти повече от докладваните?
Случаите на COVID-19 в Африка - седем пъти повече от докладваните?

Броят на умрелите от вируса пък евентуално е тройно по-висок

" Младoто население на Африка също е предпазен фактор ", сподели здравната организация на Организация на обединените нации. Някои изследвания също по този начин допускат, че предходна зараза с заболявания, в това число малария, може да предложи на хората известна отбрана против ковид, макар че тези хипотези към момента не са доказани.

Към днешна дата Африка е отчела 11,5 милиона случая на COVID-19 и повече от 250 000 смъртни случая. СЗО съобщи, че вирусът има наклонност към спад от януари, макар че има някои вариации в някои страни, а някои, в това число Южна Африка, са били наранени изключително мощно по време на поредни талази. Миналата седмица СЗО съобщи, че броят на смъртните случаи от Коронавирус е понижен с към 30% на континента.

" Въпреки намаляващите инфекции в Африка и високата експозиция на вируса, към момента не можем да обявим победа против COVID-19 ", сподели ръководителят на СЗО за Африка Моети.

" Рискът от пораждане на по-смъртоносни разновидности, които превъзхождат имунитета, добит от минали инфекции, не могат да бъдат отстранени ", сподели тя, като прикани за увеличение на % на имунизация в целия континент. Към днешна дата единствено към 15 % от хората в Африка са ваксинирани против COVID-19.
 СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година
СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година

През последната седмица на континента е маркиран 83% растеж на случаите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР