Световната здравна организация (СЗО) разреши ваксината Модерна за спешна употреба,

...
Световната здравна организация (СЗО) разреши ваксината Модерна за спешна употреба,
Коментари Харесай

СЗО разреши ваксината Moderna за спешна употреба

Световната здравна организация (СЗО) позволи имунизацията " Модерна за незабавна приложимост, предават международните осведомителни организации.

Процедурата оказва помощ на страните, които не могат сами да оценят успеваемостта на имунизацията, да имат достъп допустимо най-бързо и да разрешат на схемата за шерване на ваксини Covax и други сътрудници да я популяризират в по-бедните страни.

Американската ваксина е петата, включена в листата на СЗО за незабавни случаи. Американската администрация по храните и медикаментите издаде позволение за незабавна приложимост на имунизацията Moderna на 18 декември 2020 година Разрешително, годно в целия Европейски съюз, беше предоставено от Европейската организация по медикаментите на 6 януари 2021 година

СЗО съобщи в изказване, че нейната стратегическа консултативна група от специалисти по имунизация (SAGE) е открила, че имунизацията Moderna има успеваемост от 94,1%. Другите ваксини, изброени за незабавна приложимост от СЗО, са " Пфайзер " ; " Астра Зенека " ; Институт за серум в Индия и " Янсен ".

" Модерна " съобщи в четвъртък, че чака да създаде до три милиарда дози от имунизацията си през 2022 година посредством нови задължения за финансиране за увеличение на предлагането в индустриалните обекти в Европа и Съединени американски щати.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) разгласиха изследване, в което се твърди, че имунизациите против ковид, създадени от " Пфайзер " и " Модерна ", са 80% ефикасни след първата от двете дози. Изследването е извършено сред декември и март и в него са взели участие съвсем 4000 здравни служащи.

Две седмици след втората доза успеваемостта на имунизациите се е нараснала до 90%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР