Световната здравна организация (СЗО) препоръча втора ваксина срещу малария, решение,

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръча втора ваксина срещу малария, решение,
Коментари Харесай

СЗО препоръчва втора ваксина срещу малария за деца, въвеждане в началото на следващата година

Световната здравна организация (СЗО) предложи втора ваксина против малария, решение, което може да предложи на страните по-евтина и по-лесно налична алтернатива от първата в света ваксина против паразитната болест.

R21/Matrix-M, създаден от английския Оксфордски университет, може да се употребява за ограничение на животозастрашаващата болест, популяризирана измежду хората от някои комари, сподели СЗО в понеделник.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Малария, открита в южната част на Съединени американски щати за първи път от 20 години Гана става първата страна, одобрила имунизацията против малария на Оксфорд Бил Гейтс: Не се конкурира с ново потомство, само че с малария Коронавирус спиранията доведоха до 63 000 повече смъртни случая от малария: СЗО завършек на списъка

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус сподели, че здравната организация на Организация на обединените нации утвърждава новата ваксина против малария въз основа на препоръките на две експертни групи, препоръчващи използването й при деца, изложени на риск от болестта.

„ Като откривател на маларията си мечтаех за деня, в който ще имаме безвредна и ефикасна ваксина против малария. Сега имаме две “, сподели Тедрос.

Ваксината R21/Matrix-M се създава от Serum Institute of India и към този момент е утвърдена за приложимост в Буркина Фасо, Гана и Нигерия.

Ваксината ще бъде въведена в тези африкански страни при започване на 2024 година и ще бъде налична в средата на 2024 година в други страни, сподели Тедрос, добавяйки, че дозите ще костват от $2 до $4.

„ Сега СЗО преглежда имунизацията за предварителна подготовка, което е утвърждение от СЗО и ще разреши на GAVI [глобален алианс за ваксини] и УНИЦЕФ да закупят имунизацията от производителите “, сподели Тедрос.

Оксфордският университет създаде новата ваксина с три дози благодарение на Serum Institute of India. Изследванията сочат, че е с повече от 75 % успеваемост и отбраната се поддържа най-малко още една година с бустер.

Нито една от наличните ваксини против малария обаче не стопира предаването, тъй че имунизационните акции сами по себе си няма да са задоволителни, с цел да спрат епидемиите. Усилията за ограничение на заболяването също се усложняват от възходящите известия за устойчивост към главните медикаменти, употребявани за лекуване на малария, и разпространяването на инвазивни типове комари.


Тедрос сподели, че СЗО също е предложила имунизацията на Takeda Pharmaceuticals против денга за деца на възраст от шест до 16 години, живеещи в региони, където инфекцията е сериозен проблем за публичното здраве.

Денга, постоянно срещана в тропически и субтропичен климат, е вирусна зараза, популяризирана от комари към хора.

Ваксината на Takeda, наречена Qdenga, беше показана при тествания като ефикасна против четирите серотипа на вируса при хора, които преди този момент са били инфектирани с денга, сподели пред публицисти Хана Нохинек, ръководител на Стратегическата консултативна група от специалисти по имунизация на СЗО.

Тя обаче добави, че остава неустановеност по отношение на успеваемостта му против серотипове 3 и 4 при хора, които не са били инфектирани преди този момент.

Близо 1000 души са умряли от денга тази година в продължаваща зараза в Бангладеш, най-лошото огнище на заболяването в страната.

Стратегическата консултативна група на СЗО също предложи банален режим на еднократна доза за първична имунизация за множеството ваксини против COVID-19, с цел да се усъвършенства приемането на имунизациите в миг, когато множеството хора са имали най-малко една предходна зараза


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР