Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се използват преливания

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се използват преливания
Коментари Харесай

СЗО: Преливането на кръвна плазма на КОВИД пациенти няма смисъл и е скъпо

Световната здравна организация (СЗО) предложи да не се употребяват преливания на кръвна плазма от преболедували хора при лекуването на пациенти с COVID-19. Предишните очаквания бяха предоставени на метода, оповестиха от централата на СЗО в Женева, само че актуалните доказателства сочат, че преливането не усилва възможностите за оцеляване на пациентите и не понижава потребността от механична вентилация.

Подчертава се, че „ преливането на кръвна плазма от човек, оздравял от COVID-19, не се предлага за пациенти с COVID-19 “. „ Въпреки първичните упования, актуалните доказателства сочат, че преливането на кръвна плазма не усъвършенства преживяемостта и не понижава потребността от механична вентилация, а също по този начин е скъпо и лишава доста време “, споделя представител на организацията.
СЗО: Не са известни смъртни случаи от Омикрон
Новият вид на COVID-19 Омикрон, който към този момент е открит в десетки страни, за в този момент към момента не е предизвикал нито един смъртен случай. Това...

В тази връзка СЗО „ изрично не предлага “ преливането на плазма от излекувани хора на пациенти, чието заболяване не е тежко. Тя също по този начин не предлага и потреблението на такова преливане при лекуването на тежко заболели хора.

Изключението са " избрани следени случаи за задачите на изследвания ". Съответните рекомендации са създадени от група интернационалните специалисти, обясниха от СЗО. Те базират своите констатации на 16 изследвания с 16 236 пациенти. „ След като деликатно изследваха цялата информация, специалистите стигнаха до заключението, че съвсем всички добре осведомени пациенти биха предпочели да не получават плазмата на излекувани “, отбелязва СЗО.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР