Световната здравна организация (СЗО) отхвърли обвиненията на Израел, че е

...
Световната здравна организация (СЗО) отхвърли обвиненията на Израел, че е
Коментари Харесай

СЗО отхвърли твърдението на Израел за сговор с Хамас

Световната здравна организация (СЗО) отхвърли обвиняванията на Израел, че е влезнала в скрит план с Хамас, като е пренебрегнала израелските доказателства за " военното потребление " на лечебните заведения в Ивицата Газа от страна на групировката, съобщи Агенция Франс Прес.

Ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус също по този начин съобщи, че сходни обвинявания могат да застрашат личния състав на здравната организация на Организация на обединените нации на място.

Той отговори на изказванията, направени от израелския дипломат Мейрав Ейлон Шахар на съвещание на управителния съвет на СЗО.

" СЗО отхвърля обвиняването на Израел, отправено на вчерашното съвещание на изпълнителния съвет, че СЗО е в " сговор " с Хамас и си " затваря очите " за страданията на заложниците, държани в Газа ", съобщи Тедрос в X.

" Подобни погрешни изказвания са нездравословни и могат да застрашат нашите чиновници, които рискуват живота си, с цел да служат на уязвимите ", добави той.

Той настоя, че " СЗО е безпристрастна и работи за здравето и благосъстоянието на всички хора ".

Израел упреква Хамас, че се е внедрил в лечебните заведения в Ивицата Газа и употребява цивилни жители като жив щит в палестинската територия.

Във " всяка една болница, която ЦАХАЛ претърси в Ивицата Газа, откри доказателства за военно потребление от страна на Хамас. Това са неоспорими обстоятелства, които СЗО избира да пренебрегва още веднъж и още веднъж. Това не е некомпетентност; това е скрит план ", съобщи Ейлон Шахар.

" Има ясни доказателства за потреблението на лечебни заведения от Хамас ", написа Ейлон Шахар в X.

Според нея има доказателства и за " обстоятелството, че заложници са били отведени в медицински заведения след бруталното кръвопролитие на 7 октомври ".

" Това включва разкази от първа ръка и записи от камери за видеонаблюдение. Това не са " подправени изказвания ". Това са обстоятелства. И въпреки всичко не казахте нищо ", добави тя.

Израелският дипломат предизвести СЗО, че " като не осъждате " Хамас " и не предприемате никакви дейности, с цел да предотвратите внедряването им в лечебни заведения и цивилни региони, вие излагате на заплаха тези, които би трябвало да защитавате “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР