Световната здравна организация (СЗО) не вижда необходимост да се отменят

...
Световната здравна организация (СЗО) не вижда необходимост да се отменят
Коментари Харесай

СЗО с изявление заради маймунската шарка


Световната здравна организация (СЗО) не вижда нужда да се анулират или отсрочват всеобщи прояви това лято поради извънредно огромния брой случаи на маймунската шарка. Експерти от организацията обявиха през днешния ден, че събиранията на едно място на доста хора не форсират разпространяването на вируса, а от голяма важност е държанието на хората по време деянията, оповестява.

Все отново уредниците на към 800 фестивала из Европа ще би трябвало да обезпечават информация за рисковете от заразяване с маймунска шарка. " Трябва да повишим бдителността ", сподели Мег Дохърти от СЗО.

Болестта се предава при непосредствен физически контакт. Въпреки че може да е смъртоносна, тя е лечима, само че минава през фаза с дразнещи обриви по кожата.

Тази година по света са регистрирани близо 5000 случая на маймунска шарка. До сряда, 22 юни, 3308 от случаите са открити в 40 страни отвън Африка, сочат данни на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Днес СЗО събра на среща специалисти, с цел да преценяват те дали разпространяването на маймунската шарка може да бъде счетено за световна опасност за обществото. Резултатите от разискванията ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден или на следващия ден.

Според едно проучване патогенът, предизвикал актуалното разпространяване на болестта, е претърпял изненадващо огромна разновидност, съобщи ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР