Световната здравна организация (СЗО) издаде предупреждение, след като бяха потвърдени

...
Световната здравна организация (СЗО) издаде предупреждение, след като бяха потвърдени
Коментари Харесай

Появи се нов смъртоносен вирус от прилепи!

Световната здравна организация (СЗО) издаде предизвестие, откакто бяха доказани два случая на гибелен долепен вирус.

Организацията съобщи, че доказаните случаи на вируса Nipah (NiV) нарастват, болестта се популяризира най-вече в Бангладеш. Двата смъртни случая са на 38-годишен мъж и на тригодишно момиче.

СЗО оцени общия риск на болестта като „ сдържан “, само че дефинира риска от съдбовен излаз като „ висок “. „ Първоначалните признаци и признаци на зараза с вируса Nipah са неспецифични и диагнозата постоянно не се подозира по време на боледуването “, предизвестиха лекари. Фаталната зараза е зооноза, излъчена на хората посредством инфектирани животни (като прилепи или прасета) или храна, инфектирана със слюнка, урина и тайни на инфектирани животни. Плодовите прилепи или летящите лисици са естествените гостоприемници на вируса Nipah, написа още Телеграф.

Макар и по-рядко, заболяването може да се предава непосредствено от човек на човек посредством непосредствен контакт с някой, който е инфектиран. Няма налично лекуване или ваксина нито за хора, нито за животни, което го прави проблем за публичното здраве.

Препоръчва се интензивно поддържащо лекуване за лекуване на тежки респираторни и неврологични затруднения, които могат да зародят от вируса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР