Световната здравна организация призова да се увеличи производството на дексаметазон,

...
Световната здравна организация призова да се увеличи производството на дексаметазон,
Коментари Харесай

СЗО призовава за увеличаване на глобалното производство на дексаметазон

Световната здравна организация прикани да се усили производството на дексаметазон, съобщи Франс прес. Призивът бе насочен, откакто английски учени споделиха, че този мощен стероид понижава доста смъртността при хората, които са съществено наранени от Covid-19.

" Следващото предизвикателство е да увеличим производството и бързото и заслужено разпространяване на дексаметазона в целия свят, като се съсредоточим върху местата, където той е най-нужен ", съобщи през днешния ден генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" За благополучие става дума за едно не толкоз скъпо лекарство и има доста производители на дексаметазон в целия свят, които, ние сме уверени, могат да ускорят производството ", добави той.

Генералният шеф добави, че дексаметазонът би трябвало да се употребява единствено за заболели от ковид в съществено или сериозно положение, които са под строго клинично наблюдаване.

Според първите резултати на английско клинично проучване, оповестено предходната седмица, дексаметазонът понижава с една трета смъртността при болните, които са най-тежко наранени от вируса. Британското проучване сподели също по този начин, че смъртността може да бъде понижена с една пета при пациенти, които са по-малко съществено наранени от Ковид-19, на които се подава О2 с кислородна маска, само че които не са интубирани. Но за сметка на това лекуването с медикамента не е посочило никакви изгоди при пациенти, които не са имали потребност от никаква дихателна асистенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР