Световната здравна организация обяви днес, че няма причини да се

...
Световната здравна организация обяви днес, че няма причини да се
Коментари Харесай

СЗО: Няма причина да се спира ваксинирането с AstraZeneca

 Световната здравна организация разгласи през днешния ден, че няма аргументи да се стопира потреблението на имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека " поради опасения от формиране на тромби, съобщи Агенция Франс Прес.

" АстраЗенека " е отлична ваксина, както и останалите употребявани ваксини ", съобщи говорителката на СЗО Маргарет Харис пред кореспонденти.

Световната здравна организация не може да удостовери информацията, че имунизацията против COVID-19 на компанията " АстраЗенека " може да повреди човешкото здраве. Това съобщи през днешния ден в ефира на радио " Ехото на Москва " Мелита Вуйнович, представителка на СЗО в Русия.

" СЗО изследва има ли връзка сред имунизирането и случаи на утежняване на здравето. За момента нямаме доказателства, че описаните случаи са провокирани от имунизиране с " АстраЗенека ", сподели Вуйнович.

Д-р Вуйнович счита, че макар спада на заболяемостта от ковид, би трябвало да продължи спазването на всички противоепидемични ограничения, с цел да бъде избегнат нов напредък на пандемията.

" Спадът върви добре. Но той би трябвало да се следи, тъй като броят на ваксинираните не е задоволителен ", разяснява тя.

В същото време обаче белгийските здравни управляващи удостоверяват, че жители отхвърлят да бъдат имунизирани с препарата на " АстраЗенека " след последните вести за случаи на тромбоза, оповестиха локални медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР