Световната търговска организация разкри, че 18 страни членки са изразили

...
Световната търговска организация разкри, че 18 страни членки са изразили
Коментари Харесай

18 държави обезпокоени от търговските действия на САЩ

Световната комерсиална организация разкри, че 18 страни членки са изразили терзанията си по отношение на желанието на Съединените щати да вдигнат митата върху вноса на стомана и алуминий, оповестява " Гардиън ", базирайки се на " Ройтерс ".

Държавите са водени от Китай.

Китай провежда спор в Световната комерсиална организация поради цените на Съединени американски щати, други 17 страни членки също показаха мощно безпокойствие, разгласи представител на организацията. Сред страните са Канада, Турция, Русия, Австралия, Южна Корея, Япония, Мексико, Индия, Европейски Съюз и Бразилия.

Говорителят добави, че доста страни членки са изразили опасения, че сходни дейности на Съединени американски щати могат да доведат до реципрочни ограничения.

В същото време ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разяснява проблема в " Туитър ", заявявайки, че Доналд Тръмп бърка за комерсиалните войни.

Преди дни американският водач сподели, че " комерсиалните войни са положително и елементарно се печелят ".

Но истината е, че комерсиалните войни са неприятно и елементарно се губят. Целта на Европейски Съюз е да резервира международната търговия жива и в случай че е належащо, да отбрани европейците с пропорционални отговори, написа Туск в " Туитър ".

Междувременно Тръмп се оплака в " Туитър ", че от Джордж Буш насам Съединени американски щати са изгубили повече от 55 000 заводи, 6 000 000 работни места в производството и са натрупали търговски недостиг от повече от 12 трилиона $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР