Световната шампионка в спускането от Кортина д’Ампецо 2021 – Корин

...
Световната шампионка в спускането от Кортина д’Ампецо 2021 – Корин
Коментари Харесай

Корин Сутер шокира италианките в женското спускане

Световната шампионка в спускането от Кортина д’Ампецо 2021 – Корин Сутер, завоюва спускането в програмата по надпреварите по ски алпийски дисциплини на зимната олимпиада в Пекин. Преди швейцарката три италианки – София Годжа, Надя Делаго и Елена Куртони бяха на първите три позиции и изглеждаха съвсем сигурни на подиума. Те обаче бяха шокирани от спускането на Сутер, която не направи нито една неточност и с време от 1:31.87 стигна до златото.

Среброто остана за Годжа, която бе на единствено 0.16 секунди от отбраната на купата си от Пьончан 2018. Звездата на италианските ски взе участие в Пекин единствено три седмици след тежкото си рухване в Супер-Г в Кортина, в което контузи своето коляно. Нейното наличие на Игрите в Пекин бе под въпрос до последния миг, само че въпреки всичко тя се възвърне на време и малко не ѝ доближи за второ следващо злато.

Бронзът бе извоюван от Надя Делаго, която няма нито един подиум в кариерата си в Световната купа, само че през днешния ден кара въодушевено и приключи на 0.57 зад Сутер. В подножието на медалите остана за Кира Вайдле от Германия, която бе със единствено 0.14 по-бавна от Делаго. Петицата с пасив от тъкмо секунда по отношение на шампионката затвори Куртони, която се спусна първа по трасето в днешния ден.

С успеха си Сутер затвърди швейцарската доминация в скоростните дисциплини на олимпадата в Пекин. Швейцарците завоюва три от вероятните четири златни медала в спусканията и супергигантските слаломи при мъжете и дамите. Единствен австриецът Матиас Майер завоюва мъжкото Супер-Г, до момента в който Беат Фойц бе над всички в спускането при мъжете, а Лара Гут-Бехрами триуфира в женското Супер-Г. Днес Гут-Бехрами остана едвам 16-а с пасив от 2.16 секунди по отношение на Сутер.

Програмата на алпийските ски продължава на следващия ден с мъжкия слалом (4:15/7:45), в който присъединяване ще вземат Алберт Попов и Камен Златков. Алберт, който в неделя приключи на 17-о място в гигантския слалом, ще гони възстановяване на българския връх на олимпийски игри, който е двете шести места на Петър Попангелов от слаломите в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

За дамите утрешният ден планува подготовка в спускането преди алпийската композиция в сряда. Тя ще включва един манш втурване (4:30) и един манш слалом (8:00). Фаворитка за златото в комбинацията е американката Микаела Шифрин, която през днешния ден приключи 18-а и остава с към момента нулев актив от Игрите в китайската столица. Тя е международна шампионка в комбинацията за 2021 година.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР