Световната шампионка в маратона Рут Чепнгетич вярва, че с добра

...
Световната шампионка в маратона Рут Чепнгетич вярва, че с добра
Коментари Харесай

Чепнгетич се закани на световния рекорд в маратона


Световната шампионка в маратона Рут Чепнгетич има вяра, че с добра подготовка има огромен късмет да усъвършенства международния връх в дисциплината. 25-годишната атлетка сматяше, че може да поправя върховото достижение на планетата по време на тазгодишния Лондонски маратон, където трябваше да взе участие с шампионката Бригид Косгей, която държи международния връх с 2:14:40, и олимпийската шампионка Вивиан Черуйот (2:18:31).

Въпреки че очакванията й бяха разрушени, когато пандемията COVID-19 редуцира спортния календар за 2020 година, Чепнгетич се надява, че тя ще се върне към надпреварите по-силна и подготвена да реализира фантазията си.

“Подобряването на международния връх е нещо, което желая да реализира, тъй като имам вяра, че има възможност някой да го направи “, сподели Чепнгетич.

Кенийката, която е и шампионка в Дубайския маратон, се наложи с 2:17:08 през януари предходната година, с цел да се изкачи до четвъртото място във безконечната международна класация в маратона. Само три атлетки - Косгей (2:14:04), Пола Радклиф (2:15:25) и Мери Кайтани (2:17:01), са били по-бързи от нея на 42.195 км.

" Стига да си решил да направиш нещо и да работиш за него, можеш да го направиш. Световният връх е нещо, което желая да опитам. Не знам по кое време и къде, само че това е нещо, което би трябвало да направя в моята кариера. В момента значимото е да останете здрави ", добави Чепнгетич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР