Световната шампионка Антоанета Стефанова изненада страната с кандидатурата си за

...
Световната шампионка Антоанета Стефанова изненада страната с кандидатурата си за
Коментари Харесай

Бащата на Стефанова - хит за меломаните при соца

Световната шампионка Антоанета Стефанова изненада страната с кандидатурата си за министър председател.

Около нея има обаче и друа забавна история. Тя.играе шах от 5-годишна, нейн треньор е татко й Андон Стефанов, а първа партньорка - по-голямата й сестричка Лиана (родена през 1976 г.). Обърнете внимание на любопитния факт - Андон, художник по специалност, е единствено фен, без спортно звание или разряд.

Но той има нещо друго, явно по-важно: маниак е в най-хубавия смисъл на думата.

Нито момент не се съмнява в близкия успех на детето си. В името на великата цел е подготвен да жертва всичко. Много години търпи ограничения, разочарования, обиди, каквито различен надали би издържал

Резултатите от сизифовските старания идват рано: на 6-годишна възраст Антоанета печели първия си шампионат и покрива норма за кандидат-майстор. Не пропуща опция да играе в летните надпревари у нас - в така наречените по това време " открити фестивални шампионати ".

През тези години самият Андон Стефанов е нещо като звезда измежду меломанските среди в София. Във времената на дъблокия социализъм по света излизаха най-великите рок албуми за всички времена. В България нямахме къде да ги слушаме, с изключение на малко по радиото или ако някой вкара нещо извън.

И в този миг - въпреки и нелегално тогава, Андон Стефанов беше нещо като апостол  на рока.

Всяка делнична вечер /около 18 часа/ той идваше на бившето кино Витоша с огромна чанта с касети, където бяха записани най-актуалните рок албуми. Запис на " тава " струваше 2-2,50 лева Имаше известно напрежение, тъй като от време на време изскачаха полицаи и всички хукваха да бягат.

Тогава аблумите се записваха отнякъде на ролкови декове и по-късно се разхвърляха на касети. Времената на рока в действителност бяха неповторими.

По-късно стана известно, че Андон се е трудил като пчеличка и в тази тенденция, с цел да успепе да финансира подготовката на щерка си Антоанета, както и присъединяване й по шампионати.

В изявление преди години, самата тя не пожела да разяснява това, само че посочи голямата роля на своя татко в живота си.. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР