Световната номер 3 при жените Гарбине Мугуруса приключи рано участието

...
Световната номер 3 при жените Гарбине Мугуруса приключи рано участието
Коментари Харесай

Мугуруса се оттегли от Сидни, Джорджи изхвърли Квитова

Световната номер 3 при дамите Гарбине Мугуруса завърши рано присъединяване си на тенис шампионата в Сидни, Австралия поради травма в бедрото. Оттеглянето на испанката пристигна след успеха й над Кики Бертенс от Холандия с 2-0 сета в осминафинален дуел от конкуренцията.

Припомняме, че преди седмица шампионката от Уимбълдън още веднъж имаше съществени проблеми с физическото си положение на корта и след серия от схващания на краката се отдръпна и от шампионата в Бризбейн.

" Разочарована съм, само че разговарях с лекарите на WTA и с екипа си след мача и ще се вслушам в рекомендацията им да се откажа. Чувствах болежка в десния си адуктор още от началото на тренировките си тук. По време на днешната среща болката беше там от самото начало, само че аз желаех да се състезавам “, споделя Мугуруса. Решението на испанката идва по-малко от седмица преди началото на първия за годината шампионат от Големия шлем – Аустрелиън Оупън.

В различен мач от конкуренцията представителката на домакините Дария Гавраилова записа чиста победа над своята сънародничка Саманта Стоусър и след отказването на Мугуруса си обезпечи непосредствено място на полуфиналите. Напред продължава и миналогодишната финалистка Агнешка Радванска, която се наложи със 7-6 (4) 6-0 над Катрин Белис (САЩ).

За място на полуфиналите полякинята ще спори със сензацията Камила Джорджи. По-рано през днешния ден италианката сервира една от изненадите в Сидни, откакто изхвърли от конкуренцията шампионката от 2015 година Петра Квитова (Чехия) след 7-6 (7) 6-2. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР