Световната номер 13 Белинда Бенчич продължава възходящата си форма от

...
Световната номер 13 Белинда Бенчич продължава възходящата си форма от
Коментари Харесай

Продължава възраждането на Белинда Бенчич

Световната номер 13 Белинда Бенчич продължава възходящата си форма от началото на 2019 година. Швейцарската състезателка не можа да завоюва шампионата на трева в Майорка, като отстъпи на финала на София Кенин, само че може да измъкне доста позитиви от представянето си от януари до момента.

През януари тя даже не бе в топ 50 на международната класация, като направи солидно показване в демонстративния шампионат Хопман къп, само че за разлика от последните два сезона, този път се възползва от набраната инерция.

‍ FINALS @mallorcaopen pic.twitter.com/oSsBybiBuY
— Belinda Bencic (@BelindaBencic) June 22, 2019
Тя е лидерка в международния тур във връзка с брой победи против съпернички от топ 10 - с осем на сметката си през сезона досега. В Майорка тя добави броя си с триумф над Анжелик Кербер.

По индикатор общо извоювани мачове през сезона пък Бенчич с 32 до момента изостава единствено от международната номер 1 Ашли Барти, която е с 36. Тя обаче не можа да завоюва втората си купа на трева и остава единствено с тази от Ийстборн.

Въпреки това Бенчич към този момент може да се похвали с край в Майорка, а и купа в Дубай, където бе непоставена и надделя четири състезателки от топ 10. Тя има и полуфинал в Индиън Уелс и по-късно още един в Мадрид, а също по този начин прескочи трети кръг на “Ролан Гарос” за първи път в кариерата си.
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР