Световната история поразява с интересни епохи, които са ни оставили

...
Световната история поразява с интересни епохи, които са ни оставили
Коментари Харесай

Най-ослепителните и запомнящи се дворци

Световната история поразява с забавни столетия, които са ни оставили архитектурни достижения, почтени за удивление. Част от тях безспорно са дворците.

Приказни, превъзходни и ослепителни - дворците може да бъдат избрани по доста способи. Част от тях се запечатват в паметта ни и ни приканват да ги посетим на място. Това е опция да усетим атмосферата на отминалите времена и осезаем живота на хората преди нас.

От Франция до Тайланд архитектурните шедьоври чакат да бъдат посетени.

Версайски замък

Едва на 30 минути път от Париж се намира Версайският замък. Този знак на властта е една от огромните икони на френското изкуство от XVII век. Бившата ловна хижа на Луи XIII е преустроена от сина му Луи XIV през 1682 година, с цел да сътвори двора и държавното управление там.



Дворец Топкапъ

Дворецът е издигнат малко откакто Мехмед II завладява Константинопол през XV век. Впоследствие е модифициран от другите владетели, минали през Истанбул.



Днес Топкапъ съставлява възвишен дворцов комплекс на брега на Босфора и разполага с четири двора и голям брой здания, разкриващи ислямското изкуство и архитектура.

Кралски замък в Мадрид

Кралският замък в Мадрид е най-големият в Западна Европа и един от най-големите в света. Простира се на повече от 135 000 кв. метра и има 3418 стаи.

View this post on Instagram
A post shared by Elisângela Pessôa (@elisangelapessoa)

Препоръчваме ви да го посетите, с цел да видите на обичаните стаи на крал Карлос III, Порцелановата стая и известната Тронна зала, написа 20minutos.es.

Дворец Пена

Пена е освен най-емблематичният палат в Португалия, само че и един от най-красивите дворци в света. За това несъмнено играят роля ярките му цветове и хипнотизиращият му еклектичен жанр.

View this post on Instagram
A post shared by Sharing Portugal (@sharing_portugal)

Дворецът е издигнат през XVIII в. по самодейност на крал Фердинанд II.

Бъкингамски замък



Бъкингамският замък е може би една от най-известните забележителности на Англия. Може да го посетите от вътрешната страна и да видите кралските жилища, в които е живяла кралица Елизабет II.

Кралски замък в Казерта

Известен като Реджия на Казерта, този замък е един от най-непознатите за всеобщия туризъм. Той е ситуиран на север от Неапол и съставлява бароков шедьовър. Дом е на превъзходна сбирка от творби на изкуството: картини, порцелан, мебели, рисунки, книги и други
View this post on Instagram
A post shared by Danapa (@danapa91)

Потала

Кацнал на върха на Червената планина в центъра на долината на Лхаса, дворецът Потала от дълго време е един от най-важните и впечатляващи монументи в цялостен Тибет.

Комплексът включва Белия замък, Червения замък и техните пристройки и в миналото е бил зимната резиденция на Далай Ламите.

View this post on Instagram
A post shared by Anna - Russian in Tibet (@kawachen)

Ще ви впечатли доста с красивата си архитектура, богатата орнаментика и хармонията, която предава дружно с околния пейзаж.

Дворец Шьонбрун

Дворецът е издигнат през XVII в. като лятна резиденция на Хабсбургите. Днес е прочут още като „ Виенския Версай” поради своята грациозност и хубост.
View this post on Instagram
A post shared by Schloss Schönbrunn (@schoenbrunnpalace)

Шьонбрун е един от най-красивите дворци в света и, стига да желаете, може да го видите още това лято.

Летен замък в Пекин

В Летния замък в Пекин ще видите в цялостната си хубост японската просвета и история. Пагоди, буйна природа, пространства, ловко декорирани с цветя, фигуративни прозорци и други
View this post on Instagram
A post shared by Eddie bell (@thegrumpybobby)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР