Световната футболна обсерватория представи моментните си оценки на най-скъпите играчи

...
Световната футболна обсерватория представи моментните си оценки на най-скъпите играчи
Коментари Харесай

Десетте най-скъпи играчи в света

Световната футболна обсерватория показа моментните си оценки на най-скъпите играчи на планетата.Оценката съставлява ориентировъчна цена на съответната звезда, в случай че сега той бъде продаден на трансферния пазар. Тя се дефинира от доста фактори - възраст, моментно положение, вероятност и така нататък С експлицитната спогодба, че стойностите са относителни и се менят доста бързо.

Прави усещане, че футболните явления за последните години Кристияно Роналдо и Лео Меси към този момент не са на челните места. В последна сметка е разумно, поради наближаващия завършек на тяхната кариера. 

1.На върха е 21-годишният Килиан Мбапе, който коства 228.2 милиона евро , съгласно оценката на Обсерваторията. Любопитно, това е съвсем 1/4 от цялата стойност на тима на ПСЖ. Още почти толкоз сформира и Неймар (150 милиона евро). Напоследък има доста спекулации към бъдещето на Мбапе. В обществените мрежи той стартира да флиртува с Ливърпул, наричайки ги " необикновен тим ". Отдавна интерес към него има и от Реал Мадрид. Самият състезател не е подчертал къде тъкмо ще отиде, в случай че реши да напуща ПСЖ.

2.Хари Кейн, 198 милиона . Голова машина, само че към този момент доста повече от това. Завършен нападател и за Тотнъм, и за Англия, който ще счупи всички клубни и национални върхове в родината си. И ще направи трансфер до 2-3 години в Реал, Барселона или някой различен европейски исполин. Проблемът сега при Кейн е, че страда от сериозна травма.

3. Неймар, 190 милиона евро . От години се чака да е правоприемник на Меси и Роналдо на върха на футболната пирамида, само че все не се получава. Въпреки това продължава да е третият най-популярен състезател на планетата. В момента още веднъж търси най-хубавата си форма, откакто дълго време беше контузен.

4. Рахийм Стърлинг, 187 милиона .Само на 25 години е, една от звездите, на които се сочи голямо бъдеще в идващото десетилетие. Миналият му сезон беше доста мощен, с голяма заслуга за шампионската купа на Манчестър Сити. Сега " жителите " имат прочут спад, само че Стърлинг поддържа положително равнище.

5. Мохамед Салах, 185 милиона . Египтянинът не съумява да държи равнището от първия си сезон в Ливърпул, само че не трябва да забравяме, че то бе удивително високо. Пак вкарва значими голове, подава за такива и е част от тим, който прави свръхестествен сезон и и съвсем сигурен нов първенец на Англия. В идеална футболна възраст (26 г.), той е един от най-скъпите играчи в света напълно целесъобразно.

6. Ромелу Лукаку 159 милиона. Изненадващо е тук, при изискване, че надали е най-хубавият нападател. Но след прехвърлянето си от Манчестър Юнайтед в Интер Лукаку е съживен и отбелязва гол след гол.

7. Антоан Гризман, 150 милиона . Един от най-недооценените играчи в света, с главен принос за това Франция и Атлетико предишния сезон да са толкоз мощни и печеливши отбори. Дойде предстоящият трансфер в Барселона, само че там Гризман малко намали равнището си. Така, че цената му сега също е малко относителна. 

8. Пол Погба, 147 милиона евро . Да се чуди човек по какъв начин този доста противоречив състезател от години подръжва толкоз несправедливо висока цена. Още повече, че както и на други негови сътрудници, в Манчестър Юнайтед равнището му слезе надолу, а има и травми. Ювентус и Реал Мадрид обаче не престават да се интересуват от него. 

9. Върджил ван Дайк, 145 милиона евро . Централният защитник на Ливърпул и Холандия безусловно несправедливо бе оставен втори в класацията за Златната топка, откакто направи свръхестествен сезон предходната година. Великолепното показване на Ван Дайк с цялостна мощ продължава и сега.

10. Садио Мане, 130 милионе евро . Феноменалното показване на Мане в Ливърпул подвигна доста цената му от предходната година. Тогава сенегалецът се оценяваше на към 80 милиона евро. Класиран бе на четвърто място за Златната топка, което бе регистрирано като неправда даже от Лео Меси.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР