Световната футболна федерация предстои да вземе едно съдбоносно решение за

...
Световната футболна федерация предстои да вземе едно съдбоносно решение за
Коментари Харесай

Жалба към ФИФА може да изпрати Италия на Световното първенство в Катар

Световната футболна федерация следва да вземе едно съдбоносно решение за идното Световното състезание в Катар, защото в деловодството ѝ е постъпила тъжба против тима на Еквадор, научихме от GR Parlamento, представена от La Repubblica.

Бившият член на Италианската олимпийска федерация (CONI) - Франко Чименти, разкрива, че футболният съюз на Чили е подал тъжба против противниците си в квалификационната група на Южна Америка, тъй като считат, че играчът Бруно Кастийо е играл в шампионата с фалшифицирани документи. Твърди се, че той е задграничен футболист, на който скоростно е публикуван паспорт, с цел да може да се включи в цикъла от мачове.

Чименти, който към миг е президент на Италианската голф федерация, твърди още, че в регламента на ФИФА е заложено, че, в случай че се стигне до сходно административно наказване на даден народен тим, тогава мястото му ще бъде заето от най-високо класирания се отбор от квалификациите за Мондиала в международен мащаб. Това е Италия, тъй че възможностите на „ Скуадра Адзура “ наподобяват по никакъв начин не неприятни.

Припомняме, че селекцията на Роберто Манчини отпадна на баражите в зона „ Европа “ от отбора на Северна Македония, предизвиквайки една от най-големите изненади в историята на футбола. Все отново Италия е настоящият европейски първенец.

Очакваме решението по проблема да бъде взето в границите на идващите няколко месеца, до момента в който тече следствието за статута на документите на Кастийо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР