Световната електрическа инфраструктура е пълна с трансформатори, части от оборудване,

...
Световната електрическа инфраструктура е пълна с трансформатори, части от оборудване,
Коментари Харесай

Amperesand набира 12,5 милиона щатски долара, за да преработи скромния 140-годишен трансформатор

Световната електрическа инфраструктура е цялостна с трансформатори, елементи от съоръжение, които трансформират напрежението, до момента в който електричеството минава през мрежата. Те участват в съвсем всяка точка, от електроцентрали до зарядни устройства за телефони. В по-голямата си част те са непроменени, откогато са създадени за първи път в края на 1800 година

Тази продължителност е доказателство за истинския дизайн, само че също и за това какъв брой малко се е трансформирала решетката през идващите години.

И въпреки всичко с разпределените възобновими енергийни източници, акумулатори и електрически транспортни средства, смяната идва в световната мрежа по-бързо от всеки път през предишния век. Електричеството към този момент не би трябвало да тече най-вече в една посока, от шепа солидни електроцентрали до милиони крайни консуматори. Вместо това, всеки от тези крайни консуматори може самичък да бъде снабдител на електрическа енергия и това направи живота предизвикателство за скромния трансформатор.

Нещо повече, търсенето на трансформа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР