Световната банка заяви, че ще преустанови отпускането на нови заеми

...
Световната банка заяви, че ще преустанови отпускането на нови заеми
Коментари Харесай

Световната банка няма да отпуска нови заеми на Уганда заради антиЛГБТ закон

Световната банка съобщи, че ще прекрати отпущането на нови заеми на Уганда поради противоречив закон против ЛГБТ общността, който бе наказан от редица страни и от Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс. 

Екип на Световната банка е посетил Уганда незабавно откакто новият закон влезе в действие през май. Експертите са открили, че би трябвало да се вземат спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява, че държавното управление извършва плановете, според обществените стандарти на банката. 

" Съветът на изпълнителните ни шефове няма да преглежда отпущането на никакви нови заеми, до момента в който не бъде тествана успеваемостта на спомагателните ограничения ", се споделя в изказване на банката. Въпросните ограничения сега се разискват с управляващите в Кампала.

" Угандийският закон против хомосексуализма е във фундаментално несъгласие с полезностите на Световната банка.

Вярваме, че нашата визия за премахване на бедността… може да бъде сполучлива единствено в случай че към нея бъдат приобщени всички, без значение от тяхната раса, пол или половост ", добавя интернационалната организация. 

" Продължаваме да сме ангажирани с подпомагането на всички поданици на Уганда, без изключение, с цел да се избавят от бедността, да получат достъп до услуги от първостепенно значение и да подобрят живота си ", акцентира Световната банка. 

След като новият ѝ началник Аджай Банга встъпи в служба през юни, 170 цивилен организации настояха той да предприеме " съответни и навременни дейности " против новия закон в Уганта,

в това число и прекъсване на бъдещото кредитиране за страната.

Правозащитните организации осъдиха закона против ЛГБТ общността, който планува смъртно наказване за " усложнена хомосексуалност " - закононарушение, което включва предаване на ХИВ/СПИН по сексуален път, както и 20 години затвор за " поощряване " на хомосексуалността.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР