Световната банка ще се запознае и оцени програмите и проектите,

...
Световната банка ще се запознае и оцени програмите и проектите,
Коментари Харесай

Световната банка ще оценява помощта за малките и средни предприятия

Световната банка ще се запознае и оцени стратегиите и плановете, предоставяни от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. Това стана ясно по време на среща сред представители на институцията и управлението на организацията. На диалозите участваха Наташа Капил, началник на програмата за финанси, конкурентоспособност и нововъведения за Европейския съюз в Световната банка, Ануар Ариди, експерт по развиване на частния бранш за Европа и Централна Азия в Световната банка, Леонардо Иаковоне, водещ икономист за бизнес, предприемачество и нововъведения в Световната банка, Виолета Панталеева, основен шеф на основна дирекция “Развитие на дребните и междинните предприятия” и Бойко Таков, изпълнителен шеф на организацията.

Оценката на успеваемостта на изпълняваните стратегии и планове има за цел да ревизира до каква степен те са потребни и каква качествена стойност дават на бенефициентите си. Въз основа на получените резултати ще се изготви кохерентен разбор на инструментите и рекомендации за подобряването им.

Бойко Таков обърна особено внимание на плануваната сесия на Националния иновационен фонд. „ Очаква се нарастване на средствата, които се отпускат от държавния бюджет за финансиране на Националния иновационен фонд. През годините бюджетът на Фонда е варирал от 5 млн. лева до 10 млн. лева Агенцията провежда и ръководи от 10 години активността му, като за този интервал е била разпределена 75 млн.лв. безплатна финансова помощ за планове за научно развойната и иновационната активност ", изясни Таков.

Представени бяха още настоящата ваучерна скица по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ за даване на услуги за издаване на скъпи бумаги на дребни и междинни предприятия и започващата през есента скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии.

„ В момента в осъществяване са 5 плана от общо 8, финансирани по стратегиите Eurostars и Eureka. Програмите са предопределени за поддръжка на дребни и междинни предприятия, които правят научноизследователска и развойна активност и които желаят да работят дружно на транснационално ниво “, изясни още основният шеф на основна дирекция “Развитие на дребните и междинните предприятия” Виолета Панталеева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР