Световната банка ще помага на Министерството на околната среда и

...
Световната банка ще помага на Министерството на околната среда и
Коментари Харесай

Световната банка ще помага при подготовката на плановете за управление на риска от наводнения

Световната банка ще оказва помощ на Министерството на околната среда и водите при подготовката на проектите за ръководство на речните басейни и проектите за ръководство на риска от наводнения.

За " Хоризонт " Илияна Тодорова, шеф на Дирекция " Управление на водите “ в Министерството на околната среда, акцентира:

" Банката тук ще ни подкрепя в актуализиране и създаване на оферти за методики за правене на плановете на втори цикъл " Фонд за ръководство на риска от наводнения “, актуализиране и възстановяване на оценката от риска от наводнения и подкрепяне на министерството при правене на картите за риска от наводнения. Почистването на речните корита е мярка, която е заложена в Плана за ръководства на риска от наводнения. Залесяването също е посочено като мярка. Мярката, която Министерството на околната среда и водите би трябвало да извърши, е построяването и внедряването на Национална система за ръководство на водите в действително време, като системата ще бъде междуведомствена за едно оперативно наблюдаване и ръководство на водите посредством даване на информация в действително време за количеството на водните запаси ".

" Интензивността на преваляванията е такава, че в действителност те надвишават потенциала на инфраструктурата, без значение от това какъв брой добре тя се поддържа ". Това уточни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " инж. Добромир Симидчиев, някогашен заместник-министър на районното развиване:

" Зелените площи могат да ни пазят от пороите в бъдеще. Смятам, че това на този стадий ще е една относително революционна смяна, само че тя ще се наложи от единствено себе си, без значение от това дали сега осъзнаваме, че би трябвало да настъпи или не. Зелените площи или по-скоро зелената инфраструктура са нещо, което ще се застъпва от ден на ден. Сигурен съм, че някои от огромните градове ще бъде пионер в тази област. Надявам се това да бъде София ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР