Световната банка ще отпусне 1 млрд. долара кредит на Турция

...
Световната банка ще отпусне 1 млрд. долара кредит на Турция
Коментари Харесай

Световната банка ще отпусне 1 млрд. долара кредит на Турция за възстановяване

Световната банка ще отпусне 1 милиарда $ заем на Турция за осъществяване на план за възобновяване и реорганизация след опустошителните трусове от февруари, заяви турският министър на хазната и финансите Мехмет Шимшек в профила си в обществената мрежа Екс (бившата Туитър).

Той посочи, че заемът ще бъде с 5 години гратисен интервал и падеж 18 години при лихвен % Euribor+74 bp.

„ Глобална финансова поддръжка за изцеление на раните от бедствието на века... С поддръжката и опциите, предоставени от интернационалните среди, и с нашите лични запаси, ще продължим да работим и да активизираме всичките си сили, с цел да може районът бързо да се върне към старите си дни. Благодарни сме за поддръжката на Световната банка “, написа министър Шимшек.

Средствата, отпуснати от Световната банка, ще бъдат разпределени за асимилиране по следния метод: 296,5 млн. $ на Министерството на екологията и градоустройството, 252, 2 млн. долара-на Министерството на здравеопазването и 388,3 млн.долара на Иллер банкасъ (банка на областите), се показва още в известието.

Над 50 хиляди души починаха при унищожителните трусове със мощ 7,6 и 7,7 на 6 февруари. Огромен брой здания бяха изцяло разрушени в единайсетте турски окръга, наранени от земетресенията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР