Световната антидопингова агенция WADA официално изложи аргументите си и поиска

...
Световната антидопингова агенция WADA официално изложи аргументите си и поиска
Коментари Харесай

Официално: Поискаха изваждане на Русия от спорта за 4 години

Световната антидопингова организация WADA публично изложи причините си и изиска изваждане на Русия за 4 година от всички спортни надпревари.

Докладът на проверяващия орган, нает от организацията, е потвърдил фалшификации при подадени информации от Москва.

Комисията за инспекция на сходствата - орган, който е спомагателен на Изпълкома на WADA, изцяло се съгласи с отчета и даде рекомендация за изваждане на руснаците.

Всичко това официализира упования от дълго време факт - на 9 декември на съвещание в Париж, организацията ще вземе дефинитивно решение. То ще би трябвало да бъде утвърдено и от МОК, ФИФА и останалите международни централи в обособените спортове, само че се допуска, че това ще е условност.

Ако се случи, Русия пропуща две летни Олимпиади - решението би влезнало в действие от 1 януари 2020 година, както и едни зимни игри, две европейски и едно международно шампионати по футбол, доста шампионати в баскетбола, волейбола и всеки от самостоятелните спортове.

Пред организация " Франс прес " представител на WADA разясни, че е фалшифицирана " основна база данни " и доказателствата за това са безспорни.

Ако не се стигне до цялостно наказване, каквато е най-строгата допустима мярка, различна глоба ще е Русия да не бъде одобрявана като хазаин на каквото и да е спортно събитие, а нейните спортисти да се класират и състезават без право на химн, знаме и герб.

Така бе в Пьончан 2018 на зимните Олимпийски игри.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР