Светослав Славчев от местната коялиция (СДС-НДСВ) e новият председател на

...
Светослав Славчев от местната коялиция (СДС-НДСВ) e новият председател на
Коментари Харесай

Светослав Славчев е новият председател на общинският съвет във Видин

Светослав Славчев от локалната коялиция (СДС-НДСВ) e новият ръководител на общинският съвет във Видин. Изборът се организира на съвещание на локалния парламент през днешния ден. За тази цел бе избрана комисия с ръководител Борислава Борисова.

Направени бяха три номинации за ръководител на общинския съвет – на Светослав Славчев от Местна коалиция Съюз на демократичните сили (НДСВ, НOВОТО ВРЕМЕ), Валери Димитров от Политическа партия ГЕРБ и Валери Сираков от Политическа партия „ Възраждане “. Първото гласоподаване протече при кворум от 31 съветници. Резултатът бе по 14 гласа за Светослав Славчев и Валери Димитров, два за Валери Сираков и 1 невалидна бюлетина.

На последвалото наново гласоподаване за двамата кандидати, 17 общински съветници (необходимото болшинство от общия брой – 33) поддържаха Славчев и той бе определен за ръководител. 

Номинацията му от името на обединението бе направена от неговия предходник на на този пост Генади Велков. Той акцентира, че юрист Славчев е работил като ръководител на общинския съвет и е посочил професионализъм. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР