Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация заяви в

...
Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация заяви в
Коментари Харесай

Експерт: Цените на горивата няма да паднат след преместването на Лукойл в България

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че " преместването на икономическите активи на " Лукойл " в България няма да се отрази съществено на цените на пазара ". 

По думите му, рафинерията би трябвало да работи с съветски нефт, с цел да може да осъществя облага, която след това да влезе в държавната хазна.

Лукойл маха медиаторите, дава обещание да заплати до 700 милиона лева налог облага следващата година

Вчера вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев разгласи, че от 1 януари следващата година " Лукойл Нефтохим Бургас " и " Лукойл България " трансферират икономическата си активност, приходите и налозите в България, а не както до момента - в Холандия и в Швейцария. Той съобщи, че чака в бюджета а тази година да влязат 100 млн. лева, а следващата година - 700 млн. лв.. Парите ще се употребяват за компенсиране приходите на най-уязвимите групи хора в страната, добави Алексиев.

По думите на Бенчев рафинерията би трябвало да продължи да изнася продукцията си, защото на българския пазар се осъществят единствено 40% от нея. Бенчев добави, че производството не би трябвало да се понижава, тъй като няма да е рентабилно да се лимитира продукция и в това време да има огромни налози:

" Рафинерята " Лукойл " би трябвало да оперира с съветски нефт и да може да изнася тези артикули. На първо място с съветски нефт, тъй като в случай че не обработва този съветски нефт няма да има тази разлика сред Брент и Уралс. Така облагата ще бъде никаква и колкото е по-голяма разликата, толкоз по-голяма ще е и облагата, толкоз повече ще е и налога, който рафинерията ще заплати в България. И е обикновено да се продължи да се работи с съветски нефт. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР