Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

...
Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си
Коментари Харесай

Да дадем шанс на Светльо да спаси ръцете и краката си от ампутация и да живее нормален живот

Светлозар Дончев се бори към този момент четири години за живота си и на няколко пъти съумява да избави от ампутация на ръцете и краката си. Той е уединен татко на две деца и е измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease). В края на предходната година след внезапно утежняване на положението на Светлозар и най-много с цел да спасят двата му краката лекарите вършат ампутация на няколко от пръстите на краката му. Само преди дни положението на самотния татко още веднъж внезапно се утежнява и се наложило лекарите да ампутират два от пръстите на лявата му ръка, с цел да спасят от ампутация цялата му ръка.

" В последните дни доста се утежниха нещата и съм извънредно признателен на всички хора с положителни сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми подариха средства, посредством които съумях да направя незабавна интервенция и да спася ръката си от ампутация. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав, да мога да работя и самичък да се грижа за двете си деца. Тогава ще мога да върна направеното положително на всеки един човек, който ми е оказал помощ да оцелея през всички тези сложни за мен и фамилията ми години “, споделя през сълзи тежко болния уединен татко. Той разясни, че лекуването, медикаментите и интервенциите му не се поемат от здравната каса и той разчита единствено на дарения, с цел да избави живота си.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, само че заболяването го прави неработоспособен и той изпада в неспособност да закупува скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски - наем на жилището, храна и облекла на децата си. Единствените му приходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лева За да оказват помощ на Светльо да оздравее и оцелее неговите приятелите вършат няколко дарителски акции посредством които съумяват да се съберат средства за лекуването му и за храна и облекла за децата му.

След ампутацията на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „ Света София " вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч вяра, че посредством тази терапия положението на самотния татко ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият доктор доктор Росен Разбойников е окуражен, че в случай че продължи лечението единствено след шест месеца положението на Светлозар ще се стабилизира, ще може да се избегне ампутация на ръцете и краката му и той ще може да се върне към естествения си живот.

За химиотерапията на Светлозар са нужни 30 000 лева, с които той не разполага. Именно за това приятелите му провеждат дарителска акция посредством която се надяват да се съберат нужните средства за лекуването и спасяването на живота на Светльо. Те приканват всеки, който и с каквото може, да помогне на тежко болния уединен родител, с цел да може сполучливо да приключи своя курс на лекуване и да оздравее. Те напомнят, че заради нетрудоспособността на Светльо сега той не може да покрива ежедневните си потребности и да купи храна и облекла на децата си, както и да плато наема и консумативите на жилището, в което живее самичък с децата си. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат още веднъж с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и двете му деца. Те приканват всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца. " Нека дружно да помогнем да Светльо и фамилията му! ", приканват приятелите му.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за облекла и храна е: 0877717471, 0877717406
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР