Светли дни очакват CDK Global.Бивпият главен изпълнителен директор на Intel

...
Светли дни очакват CDK Global.Бивпият главен изпълнителен директор на Intel
Коментари Харесай

Браян Крзанич си намери нова работа

Светли дни чакат CDK Global.
Бивпият основен изпълнителен шеф на Intel Браян Крзанич заяви новината за новото си предизвикателство. Той възобновява кариерата си, оглавявайки CDK Global LLC, малко известна и скромна компания, оперираща в софтуерния бранш. Компанията създава платформа за електронна търговия и програмен продукт за ръководство на финансите, която продава на компании от строителния, автомобилния, земеделския и мореплавателния бранш.

Компанията не е напълно дребна, вземайки поради облагите ѝ за предходната година, които възлизат на $2.27 милиарда, само че несъмнено е надалеч по-скромна от някогашния шеф на Крзанич и бизнеса им за над $65 милиарда годишно. Изглежда, че той е подготвен за предизвикването, споделяйки, че е „въодушевен от опцията да помогне за растежа на тази неповторима компания и да я изведе до идващото ниво“. Крзанич ще е президент и изпълнителен шеф на компанията, заменяйки на този пост Браян Макдоналд. Освен това, той ще оглави и борда на Global.

Крзанич пое управлението на Intel преди пет години, помагайки за постоянен финансов напредък, като по време на ръководството му, цената на акциите на компанията се усилиха двойно. Сравнително положителния му интервал отпред на Intel завърши обаче ненадейно това лято, а спекулациите по отношение на повода за това бяха разобличаване за връзка на Крзанич със служителка на компанията, което е в прорез с политиките на компанията. Извън формалната версия (и не толкоз сериозна като довод), мнозина напомнят, че под ръководството на Крзанич, Intel изостана съществено от съперниците си на пазара и по този начин не съумя да се откъсне от обичайните си сфери на въздействие – персоналния компютър и дейта центъра. Това разреши на компании, като AMD, Qualcomm и Nvidia да вземат огромен дял от въздействието на Intel, до момента в който компанията се пробва да навлезе в новите действителности. Друг проблем при ръководството на Крзанич беше появяването на уязвимостите Meltdown и Spectre. Освен, че софтуерните проблеми към поправянето им беше уронващ фактор за престижа на компанията, на бял свят се появиха някои сенчести практики на част от висшето управление на компанията, че са търгували с вътрешна информация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР