Светкавична реакция на Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество след

...
Светкавична реакция на Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество след
Коментари Харесай

Русия заплаши България: Нарушавате задълженията си! Ако направите това, ще има невинни жертви!

Светкавична реакция на Руската Федерална работа по военнотехническото съдействие след дебатите в българския парламент и решението да бъде изпратено въоръжение на Украйна.
Службата приканва България да не предава на Украйна ракети за зенитни ракетни системи С-300, с цел да не бъде позволено нарушаване на интернационалното право.
Русия се базира на член 4 от Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България за военно-техническо съдействие от 5 септември 2002 година Текстът гласи, че прехвърлянето на трета страна на оръжия и военна техника, получени като резултат от двустранно военно-техническо съдействие е недопустимо без приемане на авансово документално единодушие на Русия.
„ Това е следващият опит на ръководещите в България жестоко да нарушат интернационалните си отговорности в региона на контрола над въоръженията, макар многократните пояснения от съветска страна. Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните дейности в Украйна неизбежно ще докара до спомагателен ескалация на спора и почтени жертви.
Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, с цел да не се позволяват нарушавания на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие “, обявиха от Руската Федерална работа по военнотехническото съдействие, предава Блиц.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР