Светкавичен отговор на заплахи за териториалната цялост и сигурността, на

...
Светкавичен отговор на заплахи за териториалната цялост и сигурността, на
Коментари Харесай

Най-елитните части на НАТО в “Единен тризъбец 2018

Светкавичен отговор на закани за териториалната целокупност и сигурността, на която и да е страна-членка на НАТО. Tова е единствено една от задачите пред най-голямото обучение на Алианса " Единен тризъбец " в Норвегия. Силите за бързо реагиране са 5000 бойци.

С най-елитните елементи на НАТО се срещна екипът на " По света у нас ", който отразява учението на място.

Това са силите за бързо реагиране на НАТО, които би трябвало за по-малко от 30 дни да реагират на каквато и да е рецесия, в която и да е страна-членка на НАТО. Те са ефикасни, мобилни и бързи.
бриг. ген. Анджело Ристуча, Сили за бързо реагиране на НАТО: Ние би трябвало да сме 100% готови. Това е огромно предизвикателство, защото в никакъв случай не знаем против каква съответна опасност можем да се надигнем. Така че постоянно упражняваме за най-лошия сюжет.
На равнище батальон Силите реагират за по-малко от 5 дни. Под командването на Италия в Норвегия са испанци, норвежци, словенци и черногорци - всички със свои бойци в Силите за бързо реагиране.

кап. Джузепе Тарантино, Сили за бързо реагиране на НАТО: Целта ни в това обучение е да подобрим взаимоотношението сред националните контингенти, да действаме бързо и координирано.
Испанският и норвежкият батальон пазят град Фолдал. Италианците, словенците и черногорците нападат.

полк. Габриело Санчес, 21-а механизирана бригада, Кордоба, Испания: Бойната група под мое командване е формирана от две механизирани роти, по една танкова, инженерна и поддържаща. Ние забавяме врага, който настава във Фолдал, а словенците го отбраняват.
Всички над 2500 бойци, участващи в тази интервенция, са прекарали последните дни навън при минусови температури.

капитан Данко Ковачевич, войска на Черна гора: Защо е мъчно? Първо - поради времето. Последните 9 дни прекарахме на открито, заемайки отбранителни позиции. Спим навън, без палатки. В условия, оптимално близки до действителните.
Учението " Единен тризъбец " се организира в обитаеми градове и села и на територия от 60 хиляди квадратни километра в северна и централна Норвегия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР