Светият синод на БПЦ категорично изразява своето неодобрение и несъгласие

...
Светият синод на БПЦ категорично изразява своето неодобрение и несъгласие
Коментари Харесай

Църквата за гей парада: Хомосексуализмът е греховно променяне на дадения от Бога пол

Светият синод на БПЦ изрично показва своето отрицание и противоречие и се опълчва на организирането и провеждането на гей парада тази събота в София. Това се споделя в послание от Българска патриаршия.

" Водени от угриженост за индивида, който е основан по Божий облик и сходство, с бащинска угриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно удостоверяваме, че хомосексуалното държание е изцяло умишлено и греховно променяне на дадената от Бога полова еднаквост. Половата ориентировка не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо открита даденост.

Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове измежду българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично деяние - да показва изрично кое е положително и кое е зло и да проповядва с бащинска угриженост библейските и християнски нравствени полезности, завещани ни от Самия наш Творец ", се споделя в обръщението от Светия синод.

В него се декларира още, че " осъществяването на греховете на плътското взаимоотношение на хора от еднакъв пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето за какво, без значение от събитията при съзнателния избор за осъществяването на този грях, Православната черква не може да откри опрощение за сходни дейности и взаимоотношения ".

Цялата православна антропология, изрично декларира, че единствената цел на човешкия живот, в това число телесното му съществуване, е да популяризира Бога. Тя акцентира и Христовата заповед: " Бъдете съвършени, както е идеален Небесният ваш Отец " (Мат. 5:48); както и увещаването на св. деятел Павел - " прославете Бога в телата си! " (1 Кор. 6:20).

Светият синод е мощно смутен и от обстоятелството, че при организирането на гей парада, из улиците на столицата ще бъде употребена нарочна преносима сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдаващи и даже участници в това недопустимо събитие, тъй като " който съблазни едного от тия дребните, които имат вяра в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина " (Мат. 18:6).

" Призоваваме всички виновни институции да сторят всичко по силите си за прекъсването на този акт на заслепение на мозъка и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, демонстрация на най-висша форма на разлагане в нравствените и морални правила в обществото ни.

Като насочваме откровена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да вземат участие в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 година, да укрепи хората, от които зависи прекъсването на идното събитие и да им даде разсъдък да познаят Истината ", показват в своето послание от Светия синод на БПЦ-БП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР