Светът, в който живеем днес е много по-различен от този

...
Светът, в който живеем днес е много по-различен от този
Коментари Харесай

12 интернет акции определени от експертите като евтини

Светът, в който живеем през днешния ден е доста по-различен от този единствено преди няколко десетилетия. Търсиш транспорт? Използваш своя смарт телефон. Искаш да поръчаш храна? Отново вашият смарт телефон идва на помощ. Отегчени сте и желаете да гледате Netflix? Познайте каква джаджа ще ви помогне още веднъж.

Смартфонът обаче нямаше да има и половината функционалност, която има през днешния ден, в случай че не беше интернет. Проектът, в началото стартират от американската войска, в този момент е световна действителност и въздействието му е толкоз надълбоко, че даже Организация на обединените нации одобри необвързваща резолюция, която счита, че достъпът до интернет е човешко право.

В същото време Интернет ни даде и многомилиардни компании, които разчитат на него като главен съставен елемент на своя бизнес модел. Най-големият образец за това е възходът на Amazon.com, който е един от най-големите търговци на дребно за електронна търговия в света и чиято последна пазарна капитализация възлиза на зашеметяващите 996 милиарда $.

Друга мегакомпания, която дължи съществуването си на обичаната на всички среда за връзка и забавление, е Meta Platforms. И най-после, всяко споменаване на интернет компании е ненапълно без Гугъл, чиято компания майка Alphabet Inc. е най-голямата в нашия къс набор от образци посредством безусловно солидна пазарна капитализация от $1,2 трилиона.

Но какъв брой огромна или какво в действителност е " интернет промишлеността "?

Това е сложен въпрос, който сигурно ще ви накара да се " почешете по главата ", тъй като в последна сметка, в случай че не беше интернет, Uber Technologies също нямаше да съществува, написа финансовото издание Insider Monkey.

Така че тази съществена взаимозависимост от интернет прави ли Uber интернет компания? Или това е просто снабдител на транспортни услуги, а телекомуникационни компании като Verizon Communications, които в действителност дават на ежедневните консуматори интернет покритие, са същинските интернет компании?
 Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!
Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!

В годините след финансовата рецесия доста вложители подцениха ERP (ефективна рискова премия)

Най-вероятно и двете са правилни и е значимо да се направи разграничаване, което ще намерите по-долу. Разграничението е значимо, тъй като ни разрешава да оценим същинската стойност на компаниите в тази неуловима интернет промишленост, защото тя има няколко подсегмента с солидни лични оценки. Например, помислете за промишлеността за видео по поръчка, която е доминирана от Netflix.

Според проучвателен отчет от Fortune Business Insights тази промишленост е коствала 69,5 милиарда $ през 2021 година и се чака да пораства посредством смесен годишен ритъм на напредък (CAGR) от 17,6% до 2029 година, с цел да доближи почти 257 милиарда $ до края на прогнозата.

Друга оценка, този път за промишлеността на превоза като услуга (TaaS), която се състои най-вече от компании като Uber, допуска, че този бранш съставлява невероятна пазарна опция от 8 трилиона $ с помощта на другите съставни подразделения, като да вземем за пример микромобилността.

И въпреки всичко, до момента в който TaaS секторът съставлява опция за 8 трилиона $, световната промишленост за електронна търговия към този момент е минала доходоносната оценка от трилион $, като един проучвателен отчет обрисува, че тази промишленост, с оценка от 2,6 трилиона $ през 2021 година, ще нарасне до 3 трилиона $ през 2022 година и от този момент до 2026 година ще показва CAGR от 12% за последна стойност от $4,79 трилиона. И най-после, макар че раздруса човешкото битие, Интернет към момента ни предлага доста още.

Това е посредством както на 5G телекомуникациите, по този начин и на сателитното покритие - и двете започнаха да форсират темпото едвам неотдавна и се чака да имат солидна оценка.

Например, световният сателитен интернет пазар се чака да нарасне със зашеметяващите 20,4% CAGR сред 2021 и 2030 година и да има последна стойност от $18,5 милиарда съгласно Allied Market Research, а съгласно оценки на капиталовата банка Morgan Stanley секторът ще съставляват минимум 50% от общия напредък на международната галактическа стопанска система до 2040 година

За информация, банката има вяра, че галактическият бранш може да премине 1 трилион $ до този миг.

Ето и 12 компании с ниски оценки, свързани значително с интернет и подбрани от финансовото издание Insider Monkey:

12. Telekom Austria AG (OTCMKTS:TKAGY)

Последно съответствие цена-печалба (P/E): 8.41 Telekom Austria е австрийска компания със седалище във Виена, Австрия. Това е диверсифицирана интернет компания с интервенции в Сърбия, Хърватия, Словения и други страни. Продуктите и услугите на Telekom Austria включват закрепен интернет, телевизионно покритие с интернет протокол, мобилна търговия, свързани интелигентни домашни устройства и платформа за мобилни заплащания.

11. Yalla Group Limited (NYSE: YALA)

Последно съответствие P/E: 8.23 Yalla Group Limited е компания за обществени мрежи, основана в Дубай, Обединените арабски емирства. Платформата за обществена мрежа разрешава на потребителите да играят видео игри, да купуват и продават виртуални предмети и да пишат между тях. Към декември 2022 година Yalla Group Limited имаше 32 милиона средностатистически консуматори и 12,4 милиона плащащи консуматори на своята платформа. До края на декемврийското тримесечие на 2022 година четири от 943 хедж фонда, интервюирани от Insider Monkey, са закупили акциите на Yalla Group Limited. Най-големият вложител на компанията е Renaissance Technologies на Джим Саймънс, който има 611 000 акции на стойност 2 милиона $.

10. APT Satellite Holdings Limited (OTCMKTS:ASEJF)

Последно съответствие P/E: 8.03 APT Satellite Holdings Limited е основана в Хонконг компания със седалище в Тай По, Хонконг. Фирмата дава услуги за ръководство на интернет протоколи на други компании посредством своето съзвездие от спътници. Резултатите за цялата година на APT Satellite Holdings демонстрираха, че компанията е нараснала приходите си с 1,8% годишно, само че се бори с инфлацията, защото маржът на облагата спадна до 25%, а чистият приход понижава с 12% годишно.

9. Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ)

Последно съответствие P/E: 7.51 Verizon Communications е американска компания, която дава закрепен и безжичен широколентов и мобилен интернет на потребителите. Освен това, той също по този начин дава мрежови услуги, интернет на нещата и широколентови услуги за данни на бизнеса. Фирмата е основана в Ню Йорк, Ню Йорк. Проучването на 943 хедж фондове на Insider Monkey за четвъртото тримесечие на предходната година откри, че 56 са имали дял във Verizon. Най-големият вложител на компанията е Diamond Hill Capital на Рик Дилън, който има 6,7 милиона акции на стойност 266 милиона $.

8. Altice USA, Inc. (NYSE:ATUS)

Последно съответствие P/E: 7.44 Altice е американска компания със седалище в Лонг Айлънд Сити, Ню Йорк. тя разрешава на клиентите да построяват виртуални частни мрежи, основани на интернет протокол, на фирмите да организират рекламни акции, основани на IP адреси и да извършват услуги за мрежова сигурност, а също по този начин дава VoIP телефония и широколентови интернет услуги. Към четвъртото тримесечие на 2022 година 27 от 943 хедж фонда, част от базата данни на Insider Monkey, са закупили акциите на Altice. Най-големият вложител е Redwood Capital Management на Джонатан Колач, който има 15 милиона акции на стойност 70 милиона $.

7. Adeia Inc. (NASDAQ: ADEA)

Последно съответствие P/E: 6.49 Adeia е американска компания със седалище в Сан Хосе, Калифорния. Тя разрешава на телевизионните компании да популяризират своите стратегии по интернет, оказва помощ на доставчиците на услуги за разпространяване на многоканални видео данни (MVDDS) да ръководят своя бизнес и на компании, които разчитат на интернет реклама, с цел да генерират доходи от стрийминг, с цел да вършат пари. Към четвъртото тримесечие на 2022 година 17 от 943 хедж фонда, интервюирани от Insider Monkey, са купили акциите на Adeia.
 Goldman Sachs планува забележителен растеж на китайските акции
Goldman Sachs планува забележителен растеж на китайските акции

Ръст от 24% до края на 2023 година предвиждат специалистите

6. Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. (NYSE: TKC)

Последно съответствие P/E: 6.26 Turkcell е турска компания със седалище в Истанбул, Турция. Фирмата има световно наличие с интервенции в Германия, Холандия и други страни. Има цифрова музикална услуга, мобилен браузър, закрепени и мобилни интернет артикули и портфолио от цифрови бизнес услуги, формирано от услуги за киберсигурност и интернет на нещата (IoT). До края на четвъртото тримесечие на предходната година пет от 943-те хедж фонда, част от базата данни на Insider Monkey, са закупили Turkcell. От тях най-големият вложител на компанията е Oldfield Partners на Richard Oldfield, който има 1,7 милиона акции на стойност 8,4 милиона $.

5. Proximus PLC (OTCMKTS:BGAOY)

Последно съответствие P/E: 6 Proximus е белгийска компания със седалище в Брюксел, Белгия. Фирмата има интервенции по целия свят и разнообразно продуктово портфолио. Предоставя мрежови услуги, киберсигурност и информационно-комуникационни софтуерни услуги на интернет компании и други бизнеси. Освен това Proximus също предлага интернет и мобилни широколентови услуги както на клиенти на дребно, по този начин и на бизнес клиенти.

4. Cogeco Inc. (OTCMKTS:CGECF)

Последно съответствие P/E: 5.8 Cogeco е канадска компания, която работи отвън Квебек, Канада. Фирмата има многообразие от разнообразни интернет артикули и услуги в своето портфолио, което включва видео диалози, широколентово покритие и двупосочни широколентови мрежи, които покриват домашни и бизнес клиенти. Тя има относително ниско съответствие цена/печалба от 5,8, което я прави много " евтина " интернет акция, считат анализаторите на изданието Insider Monkey.

3. KT Corporation (NYSE:KT)

Последно съответствие P/E: 5.77 KT Corporation е южнокорейска компания, която дава електронна търговия, онлайн реклама, интернет банкиране, телефония с глас по интернет протокол (VoIP) и пакети за широколентов интернет, както и други услуги. До края на четвъртото тримесечие на 2022 година 10 от 943 хедж фонда, част от базата данни на Insider Monkey, са вложили в KT Corporation. Kopernik Global Investors на Дейвид Ибен е най-големият вложител в компанията, като има 7,8 милиона акции на стойност 106 милиона $.

2. Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Müködö Részvénytársaság (OTCMKTS:MYTAY)

Последно съответствие P/E: 5.54 Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Müködö Részvénytársaság е унгарска компания със седалище в Будапеща, Унгария. Тя дава проекти за мобилни данни, широколентови интернет пакети, интернет сървъри и артикули за ръководство на интернет протокол (ИТ). Печалбите на компанията за цялата 2022 година съумяха да устоят на инфлационната стихия, защото регистрира 747 милиарда HUF доходи, което означи 8% годишен растеж. Това надмина растежа на разноските от 7% и увеличи рентабилността.

1. VEON Ltd. (NASDAQ: VEON)

Последно съответствие P/E: 2.72 VEON е холандска компания със седалище в Амстердам, Холандия. Предоставя широколентови и интернет услуги на клиенти в няколко страни като Украйна, Бангладеш, Узбекистан и Грузия. Услугите на компанията включват както безжични, по този начин и закрепени интернет услуги.

Освен това, тя също по този начин продава съоръжение, което разрешава на потребителите да имат достъп до интернет. Седем от 943 хедж фонда, част от базата данни на Insider Monkey, са закупили дял във VEON през четвъртото тримесечие на 2022 година От тях Shah Capital Management е най-големият вложител във компанията, с итежава 85 милиона акции на стойност 41 милиона $.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР