Светът прахосва храна за 400 млрд. долара преди дори да

...
Светът прахосва храна за 400 млрд. долара преди дори да
Коментари Харесай

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара преди да стигне до магазините

Светът прахосва храна за 400 милиарда $ преди даже да бъде доставена до магазините, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Делът на изгубеното окончателно снабдяване е 14%.

Най-много храна пилеят потребителите в Централна и Южна Азия, Северна Америка и Европа, сочат данни на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации (ФАО) от 2016 година Хората от страните в тези региони на света изхвърлят 37% от животинските артикули и една пета от зеленчуците и плодове откакто са ги купили. От ФАО напомнят, че гладуващите по света са над 820 млн. души.

Световните водачи реализираха единодушие да се опитат да понижат на половина питателните боклуци на равнище ползване и продажба на дребно до 2030 година и да намалят загубите при производството на храна. Компаниите пък ще се опитат да подобрят успеваемостта в хранително-вкусовата промишленост. По-добро хладилно предпазване и инфраструктура също могат да оказват помощ за понижаване на загубите, само че за справяне с казуса са нужни повече данни за веригата за доставяне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР