Поскъпването на цените на месото е ефект от 2021-2022 г.

...
Поскъпването на цените на месото е ефект от 2021-2022 г.
Коментари Харесай

Какво ни чака по Великден, експерт с прогноза

Поскъпването на цените на месото е резултат от 2021-2022 година Тенденцията на пазара е, че това, което се случва в Европа, става и у нас, става въпрос за два % разлика, процесът е естествен. Поскъпването при месото като условен дял е доста малко спрямо това, което допускат разноските за производството му.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.

Той означи, че в целия Европейски съюз производството на свинско месо е в огромни количества и съществени остатъци и заради това е толкоз слаб темпът.

" Имаше проблем по време на чумата по свинете, само че в този момент няма проблем. По нищо не сме рекордьори, имаме естествена пазарна наклонност, която не се отличава от тази в Европа ", добави Владимир Иванов.

По думите му се следи резистентен пазар със опазване на сегашните нива.

" Ще има по-ниска цена на краставиците. Българските яйца са с високо качество, същото важи и за агнешкото месо ", сподели още Владимир Иванов и прикани по време на великденските празници да се използват български артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР