Светът на японските самураи и гейши, кабуки персонажи и легендарни

...
Светът на японските самураи и гейши, кабуки персонажи и легендарни
Коментари Харесай

Даниел Киров с дебютна „самурайска“ изложба

Светът на японските самураи и гейши, кабуки персонажи и именити герои, демони и дракони се разкрива пред очите на посетителите в „ мексиканската къща “ на Градската художествена изложба – Пловдив в Стария град. Там са подредени близо 100 цифрови принтове от младия художник Даниел Киров в дубютната му галерия „ Япония и другари “. Достатъчен е един взор в залата, с цел да се убеди човек, че Даниел е повече от другар на тази далечна страна. Той е изцяло превзет от нейната митология, ландшафт, просвета, хармония. Негова пристрастеност от няколко години е стилистиката на старинната графична техника Укийо-е, само че сюжетите и облиците са предадени с цифровата технология на 21 век.

Даниел Киров не просто се въодушевява от старините японски гравюри. Чрез типичната образна система той отчетливо пресъздава модерна проблематика, споделя за пристрастеността, куража, борбите на младежа от днешния ден, на пиетета му към природата и нежната естетика. Поредица произведения са отдадени на дехуманизиращия резултат от нуклеарния удар („ Лицата на Хирошима и Нагасаки “).

Даниел е на 24 години, приключил е ПУ „ Паисий Хилендарски “ със компетентност „ Графичен дизайн и реклама “. Дебютната си галерия той посвети на неотдавна умрялата известна художничка от родния му Чирпан Елена Понева, разкрила и подкрепила неговия гений да рисува.

Изложбата „ Япония и другари “ може да се види до 20 март.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР