Светът на модата често е синоним на блясък, лукс и

...
Светът на модата често е синоним на блясък, лукс и
Коментари Харесай

Българката, която облече майката на Илон Мъск

Светът на модата постоянно е синоним на искра, разкош и нехаен живот. Малко хора си дават сметка какъв брой доста изследвания, обмисляне и труд включва направа на една-единствена рокля от сбирките висша мода да вземем за пример.

" Дейностите ми се простират отвън рамките на дизайна. Да, аз изобретявам дизайните на роклите, защото имам нюх от дребна към това, само че моята основна работа е основаването и развиването на бизнес ", споделя Десислава Тошева от българската фешън къща Caviar Couture.

Макар да основава марката си съвсем на смешка - откакто не съумява да откри подобаваща рокля за абитуриентския си бал, през днешния ден той има клиенти на интернационално равнище и занапред ще печели от ден на ден нови. А триумфът евентуално се дължи на невероятното комбиниране на качества, които Десислава има.

" Не хвърча в облаците и съм извънредно непретенциозен човек. Ученолюбива съм. Умният човек знае, че нищо не знае. Затова постоянно се стремя да уголемявам обсега на уменията си. " А биографията й го потвърждава: Тошева е бакалавърска степен по интернационален бизнес мениджмънт и магистратура маркетинг от влиятелния английски университет " Сейнт Андрюс ".
 Снимка 626131

На тази солидна основа тя съумява да развие Caviar Couture от български бранд за първокласна мода до интернационално познато име, което облича Мей Мъск и за което пишат издания като Vogue, Elle, L`Officiel, Harper`s Bazaar, Madame Figaro, Amica, Marie Claire, Io Donna, Fashion Magazine, InStyle.

Пробивът идва с присъединяване му в звездния шоурум в Кан, от който звездите избират тоалетите си за фестивала. " Роклите ни бяха изложени паралелно до тези на огромни фешън марки, познати в стилната промишленост. Не закъсня и поканата към нас от шоурум за висша мода в Париж. "

Така роклите на Caviar Couture започват да се оферират в Париж, а част от тях към този момент се намират и в шоурум в Холивуд.

Всички заговориха за Caviar Couture, откакто Мей Мъск се снима с ваша рокля на корицата на InStyle. Кой миг от развиването на марката обаче вие приемате за максимален триумф?

Участвах два пъти в звездния шоурум към фестивала в Кан, като тази година сложих връх за български бранд, показал най-вече рокли на блестящото събитие. Поканена съм и следващата година, още преди да е основана идната сбирка. Всяка една поява на всяка моя рокля е наслада, горделивост и неспокойствие.

Не по-малки триумфи и наслади са повята на дизайните ми Vogue и останалите международни фешън издания. Както и присъединяване на марката в Бала на дебютантките в Париж - Caviar стана първият и единствен български фешън бранд, носен на аристократичното събитие.

Но безспорно изборът на майката на най-богатия човек в света на моя рокля е огромен триумф за мен. Мей Мъск е жена с извънредно високи стандарти, която е всекидневно заобиколена от обилие от разкош. Така че да впечатлиш човек като нея е знак за безупречно качество и доста високо равнище на направа.

Как се стигна до срещата ви с Мъск и по какъв начин избра точно модела Lilith от сбирката ви?

Госпожа Мъск посети шоурума в Париж, в който с изключение на роклите на Caviar, се оферират и дизайни на огромни международни марки. Там тя се впечатли най-вече от нашата рокля Lilith, която избра и за снимането на корицата й за списание InStyle.

След като Мей видя всички наши дизайни, прояви интерес да научи повече за марката и за дизайнера зад него. Свързахме се в обществените мрежи, а малко по-късно успяхме да се срещнем в Кан, където имах достойнството да беседвам с нея на разнообразни тематики и да обсъдим работа по бъдещи планове.

На базата на персоналните ви усещания, що за човек е тя?

Изключително харизматична, земна, енергична и приветлива персона. Излъчва изтънченост и достойнство. Тя е действителен образец за това, че възрастта в действителност нищо не значи. Фотосесията с нея за списание InStyle изискваше строга конфиденциалност - целият екип, участващ в плана, нямахме право да издаваме никаква информация за него и трябваше да пазим фотосите, и работата ни с нея в загадка досега на тяхното публично издание.

Кои са други всемирски персони, които са клиенти на марката ви? Бихте ли споделили някои от техните характерни и забавни условия към вашите модели?

Светските персони, които са клиенти на Caviar са доста, само че ще опиша за част от тях.

Най-голямо предизвикателство беше работата с госпожа Мъск . Поради тежко натоварения си график, тя не разполага с време за проби, а те са значително значими, когато роклите се създават по персонални размери. В нейния случай беше належащо роклята да бъде приключена от първия път без опция за проби на стадии, и да бъде чудесно ушита с точност до всеки милиметър, с цел да подсигурява чудесно пасване при първото обличане.

В Кан се срещнах и с Киера Чаплин - внучката на Чарли Чаплин , която първо облякохме за фотосесия за списание InStyle.

Младата аристократка Тийл Бърел , потомка на две от най-влиятелните британски и шотландски фамилии - Бърел и Кембъл, избра рокля на Caviar за Бала на дебютантките в Париж.

Синди Седерлунд е различен завладяващ клиент и обожател на Caviar. Тя е продуцент и сътрудник на холивудския продуцент на Лорънс Бендър - един от най-големите холивудски продуценти. Синди искаше да вършим всички проби на роклите на яхтата им в Кан, тъй че всякога, в който се срещахме за проби, работата се превръщаше в същинско развлечение.

Друг наш клиент е принцеса Рани Вануска Модели . Тя произлиза от семейство на английски, френски и индийски аристократи и е директна наследница на последния популярен индийски император. Тя избра наша рокля на премиите FIFA BEST, на които Лионел Меси бе определен за най-хубавия футболист на планетата. На церемонията принцесата прекара вечерта в компанията на Адриана Лима. Супермоделът бе впечатлен от роклята й и пожела да научи повече за нас.

Британската световна персона и аристократка лейди Виктория Хърви е също наш клиент. Беше с наша рокля за премиерата на кино лентата Marlowe в Лондон преди няколко месеца, където бе в компанията на персони като Сара Фъргюсън, Лиъм Нийсън и Лиъм Харт.

Как се дефинират тематиките на сбирките ви?

Темите на сбирките зависят напълно от вдъхновението, което ще получа за всяка от тях. Последната ни сбирка A Night At The Opera черпи ентусиазъм от величието на оперната сцена и на дамата, която е основана да бъде в центъра на прожекторите. Предишната сбирка бе въодушевена от приказното Амалфийско крайбрежие. В момента съм точно тук, където почивам и премислям върху новата си сбирка.

Какви платове и материали употребявате, и шиете ли в България?

Всички наши рокли се шият в България, където имам цялостен надзор над индустриалния развой. Материите, с които обичам най-вече да работя, са 3D дантели, сатен, шифон, коприна. Често работим и с ръчно нашити украшения, които от време на време включват хиляди мъниста, кристали и пера.

А какви са спецификите на бизнеса с първокласни облекла в България и какво вие смятате, че би трябвало да се промени, с цел да стане по-успешен той?

На първо място най-важно е качеството на направа. Шиенето на висок клас облекла изисква потребление на първокласни материи, конструиране на отлични кройки и ушиване с извънредно висока точност. След качеството, зад триумфа на един първокласен фешън бранд е наложително чудесно и персонално отношение към всеки клиент. Не инцидентно слоганът на стилната ми къща е " Не просто рокля, а прекарване ".

Кого си мечтаете да облечете в Caviar Couture?

Може би очаквате да кажа някоя звезда, само че в действителност най-вече желая в близкото бъдеще да облека в моя рокля моята прабаба, която тази година навърши 100 години.

А по какъв начин си представяте бъдещето на марката си след десетилетие да вземем за пример?

Надявам се да сме покорили всички международни червени килими, да сме създали голям брой изяви из седмиците на модата, и роклите да се оферират в шоуруми в целия свят. Искам Caviar да може да служи за образец на младите български девойки, че всичко е допустимо и че с упоритост, хъс и труд, могат да реализират фантазиите си.
 Пианистката Лола Астанова споделя за живота и творчеството си броени дни преди концерта ѝ в София
Секси и надарена - пианистката, която всеки желае да слуша (и гледа)

Лола Астанова за композирането, концертите и инфлуенсърите

Какво следва пред Caviar Couture в идната една година?

Много завладяващи планове с разнообразни звезди, всемирски изяви и следващо присъединяване на филмовия фестивал в Кан, както и представянето на новата сбирка. Радвам се да споделя извънредна вест, че преди малко се появихме и на първите редове на стилните ревюта на седмицата на модата в Париж.
 Снимка 626130

Популярната актриса Ли Тонг Хсу се довери на Caviar Couture и носи три наши дизайна, които не останаха незабелязани от най-големия фешън канал в света Fashion TV, от който й взеха изявленията за всяка от трите рокли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР